Tampereen nuorisovaltuusto, kokous 16.6.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 96 Ilmoitusasiat 

Perustelut

Käsitellään kaikki mahdolliset ilmoitusasiat.

1. Nuorisovaltuuston seuraava kokous

Todetaan nuorisovaltuuston seuraavan kokouksen ajankohta.

Seuraava kokous järjestetään 23.8.2022.

2. Lautakuntien asiat

Asunto- ja kiinteistölautakunta on kokoustanut 18.5.2022. Kokouksessa on käsitelty Tahmelan päiväkodin uudisrakennuksen tarveselvitystä sekä Kiovanpuiston lasten leikkipaikan muuttamista.

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta on kokoustanut 18.5.2022. Kokouksessa on käsitelty lautakunnan vuosisuunnitelman osavuosikatsausta, joukkoliikenteen tarjouskilpailua, käteismaksun poistumiskäsittelyyn liittyvää toivomuspontta sekä joukkoliikenteen suunnitteluperiaatteiden vahvistamista.

Elinvoima- ja osaamislautakunta on kokoustanut 11.5.2022. Kokouksessa on käsitelty ammatillisen koulutuksen strategiarahoituksen hakua ja ammatillisen koulutuksen järjestysoikeuksien muutoksia.

Sivistys- ja kulttuurilautakunta on kokoustanut 17.5.2022. Kokouksessa on käsitelty liikunnan palveluverkkosuunnitelmaa, Tähtikadun vuoden 2022 tähtien saajia sekä Kisapuiston päiväkodin hankesuunnitelmaa. Sosiaali- ja terveyslautakunta on kokoustanut 19.5.2022. Kokouksessa on käsitelty walk-in terapiaa ja sen toimintaa, vuosisuunnitelman osavuosiraporttia sekä oikaisuvaatimuksia.

3. Kaupunginhallituksen asiat

Kaupunginhallitus ei ole kokoustanut. Seuraavassa kokouksessa käsitellään vaikuttamistoimielinten toimintaohjeita sekä hiilineutraaleita tekoja - kehitysohjelmaa.

Kaupunginhallituksen seuraava kehittämiskokous on 5.9.2022.

4. Kaupunginvaltuuston asiat

Kaupunginvaltuusto on kokoustanut 13.6.2022. Kokouksessa on käsitelty lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaa vuosille 2022–2025 sekä esimerkiksi Kukka Kunnarin ym. valtuustoaloitetta mielenterveysvaikutusten arvioinnin (MIVA) ottamiseksi osaksi päätöksentekoa, Joonas Kivirannan ym. valtuustoaloitetta valosaasteen selvittämiseksi Tampereella sekä Hanna Sareilan ja Anna Moilasen ym. valtuustoaloitetta nepsy-ystävällisten tilaratkaisujen tuomisesta varhaiskasvatukseen.

5. Pirkanmaan maakunnallisen nuorisovaltuuston asiat

Pirkanmaan maakunnallinen nuorisovaltuusto ei ole kokoustanut.

6. Ohjaamon kehittäjänuorten asiat

Ohjaamon kehittäjänuoret eivät ole kokoustaneet.

7. Muiden edustustehtävien ajankohtaiset asiat

KIERTO-hankkeen ohjausryhmä on kokoustanut 17.3.2022. Tapaamisessa on käsitelty KIERTO-hankkeen ajankohtaisia asioita.

Tampereen kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelman laadinnan työryhmä on kokoustanut 11.5.2022. Kokouksissa on käsitelty tämänhetkistä tilannetta sekä suunnitelmaan tulevia asioita.

8. Oppilas- ja opiskelijakuntien yhdenvertaisuuden kehittämishanke

Kehittämishankkeen työryhmä kokoustaa 9.8.2022 Tredun johdon kanssa ja työryhmän on tarkoitus aktivoida oppilas- ja opiskelijakunnille tarkoitettuja WhatsApp-ryhmiä.

9. Nuorisovaltuuston tutustuminen Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueeseen 3.6.2022

Nuorisovaltuusto tutustui Kintulammin retkeily- ja luonnonsuojelualueeseen apulaispormestari Aleksi Jäntin sekä kiinteistöjohtaja Virpi Ekholmin johdolla.

10. Ryhmäytysleiri

Ryhmäytymisleiri järjestetään 18.-19.6.2022 Antaverkan leirikeskuksessa yhdessä Lasten Parlamentin kanssa

11. Manse-Pride Nuva-ilta 9.6.2022

Nuva-ilta sujui hyvin.

12. Tuotantokeittiö Padan avajaiset 26.5.2022

Nuorisovaltuuston jäseniä on vieraillut Pirkanmaan Voimian tuotantokeittiö Padan avajaisissa 26.5.2022. Nuorisovaltuuston jäsenet pääsivät myös mukaan avajaisjuhlallisuuksiin yhdessä Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikosen kanssa.

13. Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton Pirkanmaan piirin esittely

Suomen Nuorisovaltuustojen Liiton Pirkanmaan piirin piirihallituksen jäsen Zahra Shaker esitteli liiton ja Pirkanmaan piirin toimintaa.

14. Vantaan kaupungin nuorisovaltuuston jäsenet

Vantaan kaupungin nuorisovaltuuston jäsenet esittelivät Vantaan nuorisovaltuuston toimintaa.

Päätösehdotus oli

Merkitään ilmoitusasiat tiedoksi.

Kokouskäsittely
Lotta Liuhamo poistui kokouksesta asian käsittelyn aikana.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)