Tampereen nuorisovaltuusto, kokous 26.1.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 Tiedoksi merkittävät asiat 

TRE:8566/00.01.03/2022

Lisätietoja päätöksestä

Nuoriso-ohjaaja Jenna Naukkarinen, puh. 050 385 0222, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Käsitellään kaikki mahdolliset ilmoitusasiat.

1. Nuorisovaltuuston seuraava kokous

Todetaan nuorisovaltuuston seuraavan kokouksen ajankohta.

Seuraava kokous järjestetään tiistaina 21.2.2023.

2. Lautakuntien ajankohtaiset asiat

Nuorisovaltuusto on kokouksessaan 14.1.2023 valinnut sivistys- ja kulttuurilautakuntaan nuorisovaltuuston varsinaisiksi edustajiksi Helmi Hukkasen ja Yasmeen Shaathin sekä varaedustajiksi sisääntulojärjestyksessä Tähkä Tolvasen (1.) ja Sara Järvisen (2.).

Nuorisovaltuusto on kokouksessaan 14.1.2023 valinnut sosiaali- ja terveyslautakuntaan nuorisovaltuuston varsinaisiksi edustajiksi Eemi Jaakolan ja Iiris Oksasen ja varaedustajiksi sisääntulojärjestyksessä Veera Toivolan (1.) ja Mikael Määttäsen (2.).

Nuorisovaltuusto on kokouksessaan 14.1.2023 valinnut asunto- ja kiinteistölautakuntaan nuorisovaltuuston varsinaisiksi edustajiksi Rasmus Riikosen ja Otso Vuorisen sekä varaedustajiksi sisääntulojärjestyksessä Saara Kososen (1.) ja Liisi Ahlbergin (2.).

Nuorisovaltuusto on kokouksessaan 14.1.2023 valinnut elinvoima- ja osaamislautakuntaan nuorisovaltuuston varsinaisiksi edustajiksi Max Nikkarin ja Kerttu Kajanderin ja varaedustajiksi sisääntulojärjestyksessä Aleksi Peltosaaren (1.) ja Rasmus Riikosen (2.).

Nuorisovaltuusto on kokouksessaan 14.1.2023 valinnut Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakuntaan nuorisovaltuuston varsinaisiksi edustajiksi Milja-Maria Halmeen ja Saara Kososen sekä varaedustajiksi sisääntulojärjestyksessä Tähkä Tolvasen (1.) ja Miio Leinon (2.).

Nuorisovaltuusto on kokouksessaan 14.1.2023 valinnut yhdyskuntalautakuntaan nuorisovaltuuston varsinaisiksi edustajiksi Teodor-Pavel Hiidenlammen ja Aleksi Peltosaaren sekä varaedustajiksi sisääntulojärjestyksessä Rasmus Riikosen (1.) ja Eetu Hukkasen (2.).

3. Kaupunginhallituksen kehittämiskokousten ajankohtaiset asiat

Nuorisovaltuusto on kokouksessaan 14.1.2023 valinnut kaupunginhallituksen kehittämiskokouksiin nuorisovaltuuston varsinaiseksi edustajaksi Oliver Priimägin ja varaedustajiksi sisääntulojärjestyksessä Aleksi Peltosaaren (1.) ja Kerttu Kajanderin (2.).

4. Kaupunginvaltuuston ajankohtaiset asiat

Nuorisovaltuusto on kokouksessaan 14.1.2023 valinnut kaupunginvaltuustoon nuorisovaltuuston varsinaisiksi edustajiksi Venla Taubertin ja Eetu Hukkasen ja varaedustajiksi sisääntulojärjestyksessä Max Nikkarin (1.) ja Oliver Priimägin (2.).

5. Pirkanmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuuston asiat

Nuorisovaltuusto on kokouksessaan 14.1.2023 valinnut Pirkanmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuustoon nuorisovaltuuston varsinaisiksi edustajiksi Eetu Hukkasen, Max Nikkarin, Sara Järvisen, Alma Mujcinovicin ja Tähkä Tolvasen sekä heidän henkilökohtaisiksi varaedustajikseen Iina Kairuksen, Yasmeen Shaathin, Eemi Jaakolan, Joosua Jussilan ja Kerttu Kajanderin.

6. Muiden edustustehtävien ajankohtaiset asiat

Nuorisovaltuusto on kokouksessaan 14.1.2023 valinnut KIERTO - Kiertotaloudesta kasvua -hankkeen ohjausryhmään nuorisovaltuuston varsinaiseksi edustajaksi Teodor-Pavel Hiidenlammen ja varaedustajaksi Aarre Lantelankallion.

Nuorisovaltuusto on kokouksessaan 14.1.2023 valinnut Ohjaamon nuorten kehittäjäryhmään nuorisovaltuuston edustajiksi Eemi Jaakolan, Aarre Lantelankallion ja Liisi Ahlbergin.

Nuorisovaltuusto on kokouksessaan 14.1.2023 valinnut yhdenvertaisuussuunnitelmatyöryhmään nuorisovaltuuston varsinaiseksi edustajaksi Liisi Ahlbergin ja varaedustajaksi Max Nikkarin.

Nuorisovaltuusto on kokouksessaan 14.1.2023 valinnut Älykaupunki kaupunkilaisille -työryhmään nuorisovaltuuston varsinaiseksi edustajaksi Aleksi Peltosaaren sekä varaedustajaksi Mikael Määttäsen.

7. Oppilas- ja opiskelijakuntien yhdenvertaisuuden kehittämishanke

Oppilas- ja opiskelijakuntien yhdenvertaisuuden kehittämishanketta jatketaan nuorisovaltuuston kaudella 2023–2024.

8. Turvallisemman tilan periaatteet

Nuoriso-ohjaaja Jenna Naukkarinen esitteli nuorisovaltuustolle nuorisopalveluiden turvallisemman tilan periaatteita.

9. Tiedoksi nuorisovaltuuston hallituksen päätös sisäisten vastuuroolien jakautumisesta

Nuorisovaltuuston hallitus on kokouksessaan maanantaina 16.1.2023 päättänyt nuorisovaltuuston hallituksen sisäisten vastuuroolien jakautumisesta.

Nuorisovaltuuston hallitus on valinnut vaikuttamisvastaavaksi Max Nikkarin, tavoitevastaavaksi Oliver Priimägin, koulutusvastaavaksi Milja-Maria Halmeen, virkistysvastaavaksi Hilkka Liljeroosin, markkinointivastaavaksi Tähkä Tolvasen, yhteistyövastaavaksi Kerttu Kajanderin sekä hallintovastaavaksi Sara Järvisen.

Lisäksi nuorisovaltuuston hallitukseen kuuluvat nuorisovaltuuston puheenjohtaja Venla Taubert sekä nuorisovaltuuston sihteeri Eetu Hukkanen.

10. Nuorisovaltuuston palautelomake

Nuorisovaltuuston Whatsapp-ryhmän kuvaukseen on lisätty linkki nuorisovaltuuston palautelomakkeeseen. Hallitus tarkastelee palautelomakkeen vastauksia kokouksissaan.

Päätösehdotus oli

Merkitään tiedoksi merkittävät asiat tiedoksi pöytäkirjaan.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Sara Järvinen saapui kokoukseen asian käsittelyn aikana. Aarre Lahtelankallio poistui kokouksesta asian käsittelyn aikana.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)