Z/Sivistys- ja kulttuurilautakunta, kokous 9.5.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 84 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan edustajan nimeäminen Kansalaisopistojen liitto KoL ry:n liittokokoukseen 8.–9.6.2023 (yhteistoiminta-alueen asia) 

TRE:2129/00.03.01/2023

Valmistelija

  • Ahonen Juha, Kulttuurijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kulttuurijohtaja Juha Ahonen,​ puh. 050 411 3033,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Kalle Kaunisto, puh. 040 485 1059, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kansalaisopistojen liitto KoL –​ Medborgarsinstitutens förbund MIF ry:n varsinainen liittokokous pidetään 8.–​9.6.2023 Tampereen seudun työväenopistossa,​ Sammonkatu 2,​ 33540 Tampere. Tampereen kaupunki on Kansalaisopistojen liiton jäsen. Liiton sääntöjen 8 §:n mukaan jokaisella jäsenmaksunsa maksaneella jäsenellä on oikeus lähettää liittokokoukseen edustajia vahvistettujen valtionosuustuntien yhteismäärän mukaisesti. Tampereen kaupungilla on liittokokouksessa 5 äänioikeutta käytettävissään. Äänioikeus osoitetaan valtakirjalla. Valtakirjaksi hyväksytään hyväksytään kopio päätöspöytäkirjasta tai oikeaksi todistettu ote siitä. Valtakirjassa on oltava varsinaisten edustajien ja mahdollisten varaedustajien nimet. Mikäli edustajia on useita, on asiakirjassa lisäksi määriteltävä, kuinka jäsenorganisaation käytettävissä olevat äänet jakautuvat kokousedustajien kesken. Liittokokoukseen voi KoL:n hallituksen päätöksen mukaisesti osallistua myös tietoliikenneyhteyden (online) avulla kokouksen aikana.

Liittokokous päättää muun muassa liiton toimintasuunnitelmasta, talousarviosta sekä jäsenmaksujen suuruudesta seuraavalle vuodelle. Liittokokous valitsee myös liiton hallituksen seuraavalle kolmivuotiskaudelle. Kutsu liittokokoukseen, kokouskutsun liite ja kokouksen esityslista sekä erittely liiton jäsenten edustajamääristä on tämän asian liitteenä.

Voidakseen käyttää kokouksessa äänioikeutta kokousedustajan on kuitenkin ilmoitettava osallistumisestaan kokoukseen etukäteen viimeistään 31.5.2023 mennessä. Jokaisen edustajan tulee siis erikseen ilmoittautua liittokokoukseen osoitteessa www.kansalaisopistojenliitto.fi/liittokokous 31.5.2023 mennessä. 

Hallintosäännön (30.1.2023) 33§ mukaisesti pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa. Hallintosäännön (30.1.2023) 35 § mukaisesti konsernijohtaja päättää kaupungin edustajan määräämisestä yhdistysten vuosikokouksiin.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Savisaari Lauri, Johtaja

Esitetään pormestarin päätettäväksi, että sivistys- ja kulttuurilautakunnan edustajana Kansalaisopistojen liittokokoukseen 8.–9.6.2023 Tampereen seudun työväenopistoon oikeutetaan osallistumaan ___________.

Edelleen esitetään, että Tampereen seudun työväenopiston rehtori Maija-​Liisa Gröhnille päätetään myöntää valtakirja Kansalaisopistojen liittokokouksessa äänestämistä varten.

Päätös

Sivistys- ja kulttuurilautakunta ei valinnut lautakunnan edustajaa Kansalaisopistojen liittokokoukseen.

Edelleen sivistys- ja kulttuurilautakunta esittää, että Tampereen seudun työväenopiston rehtori Maija-​Liisa Gröhnille myönnetään valtakirja Kansalaisopistojen liittokokouksessa äänestämistä varten.

Tiedoksi

Nimetty, Jaana Leppäkorpi, Juha Ahonen, Maija-Liisa Gröhn, Arto Vuojolainen, toimielinpalvelut@tampere.fi, hr.pirkanmaa@monetra.fi, Mia Helin, Anne Valtakari, Taina Lehmuskoski, Hanna Sandström, Aino Jokinen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.