Tampereen Vesi Liikelaitoksen johtokunta, kokous 31.5.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 46 Ruskon vedenpuhdistuslaitoksen yleissuunnitelmat 

TRE:2887/11.03.01/2023

Valmistelija

  • Hyypiä Jouni, Tekninen johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tekninen johtaja Jouni Hyypiä,​ puh. 044 298 1865,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Toimitusjohtaja Petri Jokela,​puh. 040 556 0604, etunimi.sukunimi@tampere.fi   

Perustelut

Tampereen Vesi suunnittelee vedenhankintaa pitkäjänteisesti. Tampereen Vedellä on kaksi päävedentuotantolaitosta, Kaupinojan pintavesilaitos ja Ruskon pintavesilaitos, sekä viisi pohjavedenottamoa. Kaupinojan pintavesilaitoksen saneeraus on valmistunut vuonna 2022. Ruskon pintavesilaitos on rakennettu alun perin vuonna 1972. Toimintavarmuuden ja riittävän vedentuotantokapasiteetin varmistamiseksi Ruskon vedenpuhdistuslaitos on joko saneerattava tai korvattava uudella pintavesilaitoksella tai muulla vedentuotantolaitoksella.

Kemiallisen pintavedenkäsittelyn toteuttamismahdollisuuksien selvittämiseksi Tampereen Vesi on tilannut Sweco Finland Oy:ltä yleissuunnitelmat sekä Ruskon vedenpuhdistuslaitoksen saneerauksesta että uuden Ruskon vedenpuhdistuslaitoksen rakentamisesta nykyisen vedenpuhdistuslaitoksen viereen. 

Tekninen johtaja Jouni Hyypiä (Tampereen Vesi),  liiketoimintajohtaja Antti Ryynänen (Sweco Finland Oy) ja tiimipäällikkö Jussi Mäenpää (Sweco Finland Oy) esittelevät Ruskon vedenpuhdistuslaitoksen yleissuunnitelmat.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Jokela Petri, Toimitusjohtaja

Merkitään tiedoksi. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Tekninen johtaja Jouni Hyypiä, Tampereen Vesi, Liiketoimintajohtaja Antti Ryynänen, Sweco Finland Oy, ja tiimipäällikkö Jussi Mäenpää, Sweco Finland Oy, olivat paikalla tämän asian käsittelyn ajan.

Heidi Jokela saapui kokoukseen tämän asian käsittelyn aikana klo 16:44. 

Tiedoksi

Riitta Kettunen