Tampereen nuorisovaltuusto, kokous 31.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 95 Edustajien valitseminen kasvatus- ja opetuslautakuntaan sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakuntaan 

TRE:8566/00.01.03/2022

Valmistelijan yhteystiedot

Nuoriso-ohjaaja Jenna Naukkarinen, puh. 050 385 0222, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Nuoriso-ohjaaja Jenna Naukkarinen, puh. 050 385 0222, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Nuorisovaltuusto voi nimetä kaksi (2) varsinaista edustajaa ja kaksi (2) varaedustajaa kaupunginvaltuustoon ja kaupunginhallituksen päättämiin kaupungin toimielimiin. Valinnassa käytetään enemmistövaalitapaa. Kaupunginhallitus on kokouksessaan 23.8.2021 (26/2021, 376 §) päättänyt, että nuorisovaltuuston kahdelle edustajalle myönnetään läsnäolo- ja puheoikeus sosiaali- ja terveyslautakunnan, sivistys- ja kulttuurilautakunnan, elinvoima- ja osaamislautakunnan, asunto- ja kiinteistölautakunnan, yhdyskuntalautakunnan ja Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan kokouksissa toimikaudella 2021–2023. Kaupunginhallitus on päättänyt jakaa sivistys- ja kulttuurilautakunnan kahdeksi uudeksi lautakunnaksi, joita ovat kasvatus- ja opetuslautakunta sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta.

Läsnäolo-oikeutta ei kuitenkaan voida antaa silloin, kun käsiteltäviin asioihin sisältyy salassa pidettäviä tietoja. Lisäksi kaupunginhallitus on päättänyt 9.8.2021 § 337 vaikuttamistoimielinten palkkioista ja nuorisovaltuuston edustajille maksetaan kokouspalkkiota lautakunnan kokoukseen osallistumisesta 60 euroa 1.8.2021 alkaen.

Nuorisovaltuuston jäsen saa edustaa nuorisovaltuustoa yhdessä (1) kaupungin toimielimessä kerrallaan. Nuorisovaltuuston edustajien ja varaedustajien kasvatus- ja opetuslautakunnassa sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa tulee olla nuorisovaltuuston jäseniä tai varajäseniä.

Tarvittaessa kokouspaikka ja -tapa voi olla myös sähköinen kokous.

Päätösehdotus oli

Nuorisovaltuusto valitsee 2 varsinaista edustajaa ja 2 varaedustajaa kasvatus- ja opetuslautakuntaan sekä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakuntaan vuodeksi 2023.

Päätös

Nuorisovaltuuston edustajiksi kasvatus- ja opetuslautakuntaan valittiin Eemi Jaakola ja Venla Vuorinen sekä ensimmäiseksi varaedustajaksi Milja-Maria Halme ja toiseksi varaedustajaksi Kerttu Kajander.

Nuorisovaltuuston edustajiksi kulttuuri- ja vapaa-aikalautakuntaan valittiin Helmi Hukkanen ja Yasmeen Shaath sekä ensimmäiseksi varaedustajaksi Pihla Pöllänen ja toiseksi varaedustajaksi Essi Manninen.

Kokouskäsittely

Nykyiset sivistys- ja kulttuurilautakunnan edustajat jatkavat yksimielisesti kulttuuri- ja vapaa-aikalautakuntaan edustajiksi. Nykyinen sivistys- ja kulttuurilautakunnan ensimmäinen varaedustaja Pihla Pöllänen jatkaa yksimielisesti vapaa-aika- ja kulttuurilautakunnan varaedustajana. Lautakunnan toiseksi varaedustajaksi valittiin Essi Manninen sopuvaalilla.

Kasvatus- ja opetuslautakunnan edustajien ja varaedustajien valinnassa suoritettiin vaali. Varsinaisiksi edustajiksi valittiin Eemi Jaakola ja Venla Vuorinen sekä ensimmäiseksi varaedustajaksi Milja-Maria Halme ja toiseksi varaedustajaksi Kerttu Kajander.

Vaali

Venla Vuorinen 14 ääntä
Eemi Jaakola 12 ääntä
Lii Ahlberg 0 ääntä
Kerttu 6 ääntä
Milja-Maria 10 ääntä
Tyhjiä 6 ääntä

Tiedoksi

Jenna Naukkarinen, valitut, luottamushenkilömuutokset

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)