Asunto- ja kiinteistölautakunta, kokous 23.11.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 143 Ikurin päiväkoti ja koulu -hankkeen lopputilitys 

TRE:1035/10.03.07/2021

Valmistelija

  • Ekholm Virpi, Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi ja hankepäällikkö Petri Saarinen, puh. 040 767 1981, etunimi.sukunimi@tilapa.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Hanna Sandström, puh. 040 750 1876, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Ikurin päiväkoti ja koulu -hankkeen toteutussuunnitelma hyväksyttiin asunto- ja kiinteistölautakunnan kokouksessa 16.3.2022.

Yksikerroksinen päiväkoti- ja koulurakennus on mitoitettu 160 päiväkotilapselle sekä 150 oppilaan kaksisarjaiselle esi- ja alkuopetuksen koululle. Rakennuksessa on myös Pirkanmaan Voimia Oy:n jakelukeittiö aputiloineen. Henkilökuntaa on yhteensä noin 40. Rakennuksen pääasiallisena runkona toimii puurakenteet; kantavat ja jäykistävät painumattomat hirsiseinät, liimapuupilarit ja -palkit. Iltakäytön tilat (mm. eteinen, ruokasali, sali ja niihin liittyvät aputilat) ovat rajattavissa muista tiloista. Sali avautuu ruokasaliin/aulaan, tilojen välille on siirtoseinä. Ryhmätilat ja luokat on suunniteltu muuntojoustaviksi. Kaikkiin tiloihin on esteetön pääsy.

Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehtitoimisto Tilatakomo Oy, joka on toiminut myös hankkeen pääsuunnittelijana. Pohjarakennesuunnittelusta vastasi Taratest Oy, LVIA-suunnittelusta Insinööritoimisto Erkki Leskinen Oy ja sähkösuunnittelusta Ramboll Finland Oy sekä rakenne-, elementti- ja akustiikkasuunnittelusta A-Insinöörit Suunnittelu Oy.

Hankkeen rakennuttamisesta on vastannut Tampereen Tilapalvelut Oy. Kohteen projektipäällikkönä toimi hankepäällikkö Petri Saarinen. Rakennustöiden valvojana toimi Jouni Huhtivuo, LVI-töiden valvojana Timo Koskela, sähkötöiden valvojana Tuukka Tuominen ja rakennusautomaatiotöiden valvojana Teppo Källi.

Rakennus- ja talotekniikkaurakat kilpailutettiin EU-hankintamenettelyn mukaisina avoimina hankintakyselyinä tammi-helmikuussa 2022.

Rakennustöistä vastasi päätoteuttajana Rakennusliike K & M Lammi Oy, IV-töistä Ilmanvaihtotyöt A. Saarinen Oy, putkitöistä Consti Talotekniikka Oy, sähkötöistä Epilän Sähkökone Oy ja rakennusautomaatiotöistä Fidelix Oy.  

Rakennustyöt aloitettiin toukokuussa 2022 ja ne valmistuivat vaiheen 1 (rakennus ja osa piha-alueesta) osalta kesäkuussa 2023 sekä vaiheen 2 (loput piha-alueet) osalta lokakuussa 2023. Tilat ja osa piha-alueesta otettiin päiväkoti- ja koulukäyttöön elokuussa 2023. Loput piha-alueesta otettiin päiväkoti- ja koulukäyttöön lokakuussa 2023.

Hankkeelle oli kaupungin vuoden 2023 talousarviossa hyväksytty 10 700 000 euron määräraha.

Toteutussuunnitelmassa hyväksytty kustannusarvio oli 10 700 000 euroa. Lopulliset toteutuskustannukset olivat yhteensä 10 760 000 euroa eli kustannukset ylittyivät 60 000 eurolla (0,56 %). Tämän lisäksi Pirkanmaan Voimia Oy:n keittiölaitteiden hankintakustannus oli 98 000 euroa.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Ikurin päiväkoti ja koulu -hankkeen lopputilitys hyväksytään.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

tilapalvelut@tilapa.fi, Anu Tiira, Niko Suoniemi, Jenni Rämälä, Anni Andrejeff, Kristiina Järvelä, Elli Rasimus, Petri Peltonen, Elina Kalliohaka, Satu Alanen, Päivi Ikola, Elina Lahti

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)