Asunto- ja kiinteistölautakunta, kokous 15.2.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 16 Lamminpään koulun uudisrakennuksen toteutussuunnitelma ja toteutussopimus 

TRE:5332/10.03.07/2020

Valmistelija

  • Ekholm Virpi, Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi, ja hankeinsinööri Petri Koivusilta, puh. 041 730 5496, etunimi.sukunimi@tilapa.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Hanna Sandström, puh. 040 750 1876, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Lamminpään koulun uudisrakennuksen hankesuunnitelma on hyväksytty sivistys- ja kulttuurilautakunnassa 12.10.2021 sekä asunto- ja kiinteistölautakunnassa 27.10.2021. Toteutussuunnittelu on tehty hankesuunnitelman pohjalta lukuun ottamatta koulun ruokalaa, jota on laajennettu toiminnallisista syistä 38,5 m2.

Rakennushanke käsittää Lamminpään koulun uudisrakennuksen rakentamisen osoitteeseen Kortesuontie 27, 33420 Tampere. Tontilla sijaitseva vuonna 1981 valmistunut koulurakennus (rakennus 2) puretaan alkuvuodesta 2024. Lisäksi tontilla sijaitsee vuonna 1935 valmistunut koulurakennus (rakennus 1) sekä vuonna 1972 valmistunut keittiö- ja ruokalarakennus. Uudisrakennus sijoitetaan purettavan rakennuksen paikalle. Vanhaan käyttöön jäävään koulurakennukseen tehdään perusparannus vuosina 2025-2026, jolloin myös keittiö- ja ruokalarakennus puretaan, koska niiden toiminta siirtyy uudisrakennukseen.

Uudisrakennukseen sijoitetaan esi-​ ja alkuopetuksen opetustilat,​ joiden oppilasmäärä on 225, joista esiopetuksen osuus on 75 lasta. Mitoitus sisältää erityisopetuksen tarpeet. Rakennukseen sijoittuu myös liikuntasali,​ keittiö ja ruokasali,​ henkilökunnan yhteiset tauko-​ ja työtilat sekä käsityön tilat. Henkilökuntaa rakennukseen sijoittuu yhteensä noin 38 henkeä. Lamminpään koulun rakenteellinen kokonaisoppilasmäärä (rakennus 1 ja 2) on yhteensä 545 oppilasta. 

Uudisrakennus on kaksikerroksinen ja sen paloluokka on P1. Rakennuksessa on pääosin ryömintätilainen kantava betoniontelolaattarakenteinen alapohja. Kantava runko on pääosin betonielementtirakenteinen. Yläpohjat tehdään puurakenteisina ja peltikatteella. Ulkoseinäverhouksena on tiilimuuraus, josta osa tehdään reliefimuurauksena. Lämmitysmuotona on kaukolämpö ja tilojen lämmitys hoidetaan pääosin vesikiertoisilla lämpöpattereilla.

Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut BST-Arkkitehdit Oy, joka on toiminut myös hankkeen pääsuunnittelijana. LVIA-suunnittelusta on vastannut Ramboll Finland Oy, sähkösuunnittelusta Rejlers Oy, rakennesuunnittelusta A-Insinöörit Suunnittelu Oy, pohjarakennesuunnittelusta A-Insinöörit Civil Oy ja akustiikkasuunnittelusta A-Insinöörit Suunnittelu Oy.

Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy ja projektipäällikkönä toimii hankeinsinööri Petri Koivusilta. Hankkeen rakennuttamisesta ja valvonnasta laaditaan Tampereen kaupungin ja Tampereen Tilapalvelut Oy:n kesken toteutussopimus osapuolten välisen palvelu- ja yhteistyösopimuksen mukaisesti. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa maaliskuussa 2024 ja ne valmistuvat kesäkuun lopussa 2025. Tilat voidaan ottaa käyttöön elokuussa 2025.

Rakennus- ja talotekniikkaurakat kilpailutettiin avoimina hankintakyselyinä marraskuussa 2023 – tammikuussa 2024. Toteutuskustannusarvio on laadittu hinnaltaan halvinten hyväksyttyjen urakkatarjousten perusteella. Toteutussuunnitelman hankinta-arvoerittelyn mukaisesti toteutuskustannukset ovat yhteensä 11 650 000 euroa. Hankesuunnitelmassa hyväksytty kustannusarvio oli yhteensä 10 700 000 euroa, joten ylitystä on 950 000 euroa (8,9 %).

Hankesuunnitelman kustannusarvio oli laadittu tilapohjaisella tavoitehinta-arviomenettelyllä syyskuussa 2021. Rakentamiskustannukset ovat nousseet merkittävästi tämän jälkeen, rakennuskustannusindeksi on noussut hankesuunnittelun lukemasta 102,6 urakkalaskennan aikaiseen lukemaan 110,4 eli 7,8 %. Lisäksi ruokalan laajennuksen vaikutus on noin 118 500 euroa. Kaupunginvaltuuston 13.11.2023 hyväksymässä vuoden 2024 talousarviossa hankkeelle on varattu vuosille 2024-2025 yhteensä 12 500 000 euron määräraha.  

Pirkanmaan Voimia Oy:n hankintaan kuuluvien keittiölaitteiden kustannus on yhteensä 298 500 euroa.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän kiinteistöjohtaja, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Virpi Ekholm.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Lamminpään koulun uudisrakennuksen toteutussuunnitelma ja toteutussopimus hyväksytään ehdolla, että myös kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyy investointimenon kasvusta aiheutuvat käyttötalousmenot.

Kiinteistöjohtaja valtuutetaan tekemään toteutussopimukseen tarvittaessa pieniä teknisiä korjauksia ja allekirjoittamaan toteutussopimus.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän kiinteistöjohtaja, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Virpi Ekholm.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Hankeinsinööri Petri Koivusilta oli asiantuntijana läsnä kokouksessa ja poistui ennen päätöksentekoa. Petri Siuro poistui kokouksesta asian käsittelyn aikana.

Asian käsittelyn ja päätöksenteon jälkeen puheenjohtaja esitti pidettäväksi 5 minuutin kokoustauon.

Petri Rajala poistui kokouksesta kokoustauon aikana ja varajäsen Riina-Eveliina Eskelinen saapui kokoukseen.
 

Tiedoksi

tilapalvelut@tilapa.fi, Niko Suoniemi, Anni Andrejeff, Anu Tiira, Elina Kalliohaka, Kristiina Järvelä, Petri Peltonen, Elli Rasimus, Elina Lahti

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.