Elinvoima- ja osaamislautakunta, kokous 24.4.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 45 Tampereen kaupungin, Tampereen seudun ammattiopiston ja Pirkkalan kunnan välisen sopimuksen irtisanominen lukio-opetuksen järjestämisestä Tredun opiskelijoille (yhteistoiminta-alueen asia) 

TRE:1577/12.01.01/2024

Valmistelija

  • Viskari Kirsi, Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja,​ ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 373 420 ja koulutuspäällikkö Jaakko Saulamaa, puh. 041 730 5691, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Pirkkalan kunta ja Tampereen kaupunki, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ovat tehneet yhteistyötä lukiokoulutuksen järjestämiseksi 1.8.2017 alkaen. Voimassa oleva sopimus lukio-opetuksen järjestämisestä Tampereen seudun ammattiopisto Tredun opiskelijoille on hyväksytty elinvoima- ja osaamislautakunnassa 22.6.2021 (§ 80) ja se on tullut voimaan allekirjoitusten jälkeen 16.8.2021. Sopimus on tämän asian liitteenä.

Tredu on järjestänyt kaksoistutkintoa Pirkkalan toimipisteen opiskelijoille yhteistyössä Pirkkalan lukion kanssa vuoden 2021 elokuussa ja sitä aiemmin aloittaneille kaksoistutkintolaisille. Vuoden 2022 elokuussa ja tätä myöhemmin kaksoistutkinnon aloittaneet Pirkkalan toimipisteen opiskelijat on ohjattu suorittamaan lukio-opinnot Tredun Hepolamminkadun toimipisteeseen, joka sijaitsee Tampereen Hervannassa. Hepolamminkadun toimipisteessä järjestetään kaksoistutkintolaisten lukio-opetusta usealle ryhmälle, joten ohjaamalla Pirkkalan kaksoistutkintolaiset Hepolamminkadun lukio-opintoihin mahdollistuu Pirkkalan kaksoistutkintolaiselle enemmän lukio-opintojen valinnaisuutta kustannustehokkaammin. Muutos ei aiheuta Pirkkalan toimipisteen kaksoistutkintolaisille tarvetta siirtyä kesken päivän toimipisteestä toiseen, sillä lukio-opinnot opiskellaan kokonaisina päivinä Hepolamminkadulla.

Lukuvuosi 2024–2025 on viimeinen, jolloin kaksoistutkinnon lukio-opintoja järjestetään vuonna 2021 aloittaneelle Tredun ryhmälle yhteistyössä Pirkkalan lukion kanssa. Koska yhteistyön tarve päättyy lukuvuoden 2024–2025 jälkeen, on tarkoituksenmukaista irtisanoa Pirkkalan kunnan kanssa tehty sopimus. Tredun ja Pirkkalan kunnan edustajat ovat jo ennakkoon keskustelleet siitä, että Tredu tulee irtisanomaan yhteistyösopimuksen päätösehdotuksen mukaisesti.

Sopimuksen kohdassa 14. todetaan sen irtisanomisesta seuraavaa: ”Kumpikin sopijaosapuoli voi yksipuolisesti irtisanoa sopimuksen päättymään siten, että sopimus päättyy irtisanomisvuotta seuraavan kevätlukukauden lopussa. Sopijapuolet sitoutuvat kuitenkin järjestämään opintonsa aloittaneiden opiskelijoiden kaksoistutkinto-opinnot loppuun asti.”

Hallintosäännön (1.3.2024) 17 § mukaisesti lautakunta päättää oman tehtäväalueensa osalta merkittävien kuntayhteistyötä ja hyvinvointialueyhteistyötä koskevien sopimusten ja muiden merkittävien sopimusten hyväksymisestä. Samaa toimivallan perustetta tulee soveltaa tällaisten sopimuksien irtisanomiseen. Lisäksi hallintosäännön (1.3.2024) 21 § mukaisesti elinvoima- ja osaamislautakunnan erityistehtäviin ja ratkaisuvaltaan yhteistoiminta-alueen yhteislautakuntana kuuluu päättää Tampereen seudun ammattiopisto Tredun osalta Tredun ja lukioiden yhteistyöstä, joka koskee lukio-opintoja suorittavalle opiskelijalle järjestettävää ylioppilastutkintoon valmentavaa koulutusta ja koulutuksen järjestäjän yhteistyövelvoitteen mukaista yhteistyötä lukioiden kanssa.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Heinämäki Anna-Kaisa, Johtaja

Irtisanotaan Tampereen kaupungin (Y-tunnus 0211675-2), Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Pirkkalan kunnan (Y-tunnus 0152084-1) välinen liitteen mukainen lukio-opetuksen järjestämiseen liittyvä sopimus. Sopimus päättyy irtisanomisvuotta seuraavan eli vuoden 2025 kevätlukukauden lopussa. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Pirkkalan kunta (kirjaamo), Kirsi Viskari, Ari Mäkitalo, Regina Blom, Virpi Siiranen, Jaakko Saulamaa, Juhani Anttila, Petri Murtovaara, Merja Sarvala, Raija Mäkelä, Johanna Järvensivu, Raija Möttönen, Merja Hakkarainen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.