Kaupunginhallitus, kokous 17.6.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 262 Tampereen kaupungin digitiekartta 2025–2028 

TRE:3179/00.01.02/2024

Valmistelija

  • Nikkilä Maria, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja Maria Nikkilä, puh. 040 581 1477, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Lakiasiainjohtaja Laura Klami, puh. 040 543 2285, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin digitiekartta vuosille 2025–2028 on päivitetty tietohallinnon ja palvelualueiden yhteistyönä. Digitiekartalle on koottu sekä koko kaupungin kattavia että yksittäisten palvelualueiden omia ICT-kehittämisen teemoja.

Digitiekartan pääpaino on sellaisissa kehittämisteemoissa, joilla kaupunki aikoo lisätä tuottavuuttaan tai palveluidensa vaikuttavuutta. Lisäksi jatkuvalla digikehittämisellä varmistetaan osaltaan olemassa olevan ICT-toimintaympäristön palvelevuus, kustannustehokkuus ja toimintavarmuus ja organisaatio- ja lainsäädännön muutoksista aiheutuvalla digikehittämisellä varmistetaan, että ICT-toimintaympäristö mahdollistaa organisaatiomuutoksen toteuttamisen ja erityisesti tukee parhaalla mahdollisella tavalla uudistetun organisaation toimintaa sekä varmistaa ja mahdollistaa vähintään säädetyssä ajassa uudistetun lainsäädännön mukaisen toiminnan.

Yli 200 000 euron ICT-projekteilta vaaditaan esitettävän hyötyarviointi P1- ja P2-porteilla. Hyötyarvion ja projektisuunnitelman perusteella salkkujohtoryhmä päättää projektin käynnistämisestä.

Uusina teemoina digitiekartalla ovat sivistyspalvelujen palvelualueen ja elinvoiman palvelualueen yhteinen teema Tietojohtaminen kasvun ja opin polulla (Älykaupunki kaupunkilaisille -kehitysohjelman lippulaiva 3), elinvoiman palvelualueen Turvalliseksi koettu kävelijöiden kaupunki, kaupunkiympäristön palvelualueen Kestävän kaupungistumisen reseptejä sekä kaupunkitasoiset teemat Metaverse ja Kaupunkitasoinen dokumenttien hallinta.

Kuntalaistietojen hyödyntäminen automaattisten ja ennakoivien palvelujen kehittämiseksi -teema on nimetty uudelleen Asiakastietojen hyödyntäminen automaattisten ja ennakoivien palvelujen kehittämiseksi ja Arkistotoimen integraatiot ja automaatio on nimetty uudelleen Sähköisen arkiston integraatiot ja automaatio. Yritystiedon hyödyntäminen kaupunkitasolla -teema on päättynyt.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Tampereen kaupungin digitiekartta 2025–2028 merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden johtaja Maria Nikkilälle. Hän oli asiantuntijana läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana ja poistui ennen päätöksentekoa.

Tiedoksi

Maria Nikkilä

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai valitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
-varhaiskasvatuslain 57 §:n mukaista huomautusta tai huomion kiinnittämistä (Varhaiskasvatuslaki 63 § 2 mom.)