Kaupunginhallitus, kokous 21.10.2024

§ 399 Tampereen kaupungin ja Teiskon Vihreä Unelma Oy:n välinen aiesopimus 

TRE:4392/10.00.02/2024

Valmistelija

  • Salmi Pekka, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044 ja tonttipäällikkö Pasi Kamppari, puh. 040 779 5615, etunimi.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Lakiasianjohtaja Laura Klami, puh.040 543 2285, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupunki järjesti Maisansalon matkailualueen kehittämisen ideakilpailun 7.12.2022–7.4.2023. Kilpailun tavoitteena oli tuottaa alueen kehittämistä palveleva visio ja kokonaissuunnitelma, joka toimii alueen jatkokehittämisen perustana. Kilpailun keskiössä oli innovatiivisen ja vetovoimaisen matkailupalveluiden liiketoimintakonseptin löytäminen.

Kilpailuun saatiin yksi kilpailuesitys, Teisko Vihreä Unelma. Liiketoimintakonsepti pitää sisällään esimerkiksi majoitus-, kulttuuri-, viihde-, urheilu- ja virkistyspalveluita.

Kilpailulle ei valittu voittajaa vaan osapuolten kesken jatkettiin kohteen kehittämisen edellytysten selvittämistä neuvottelumenettelyllä.

Maisansalon alueella on voimassa 4.4.1975 vahvistettu asemakaava nro 4641, jossa sopimusalueelle on osoitettu käyttötarkoitukset

  • RK (Vapaa-ajanaluetta palvelevien keskustoimintojen alue, jolle saadaan sijoittaa kulttuuri-, viihde-, urheilu- ja virkistyspalveluja sekä hallinto ja sosiaalisia palveluja)
  • AL (Liikerakennusten korttelialue, joka on varattu hotelli- ja ravintolatoiminnalle)
  • AA/AL (Autojen pysäköintiin ja säilytykseen varattu korttelialue)
  • PL (Puistoalue)
  • Katualue


Hankekehittäjä on perustanut Teiskon Vihreä Unelma Oy:n, jonka kanssa kaupunki on käytyjen neuvotteluiden pohjalta valmistellut liitteenä olevan aiesopimuksen, jolla osapuolet sopivat muun muassa kehittämisen tavoitteista, kustannuksista ja tulevan kehittämisen ennakkomarkkinointioikeudesta. Tavoitteena on mahdollistaa ensivaiheen kehittämiseen liittyvät toimenpiteet ja uudisrakentaminen nykyisellä voimassa olevalla asemakaavalla. Mikäli hanke osoittautuu ennakkomarkkinoinnin perusteella toteuttamiskelpoiseksi, laaditaan osapuolten kesken erilliset sopimukset rakennusten ja maaomaisuuden luovuttamisesta hankekehittäjän osoittamille yhtiöille. Maa- ja rakennusomaisuuden luovuttamisestä tehdään erilliset hallintosäännön mukaiset päätökset.

Mahdollisten jatkokehityssuunnitelmien edellyttämästä asemakaavamuutokseen tähtäävästä yhteistyösopimuksesta sovitaan erikseen.

Liitteenä oleva aiesopimus on laadittu ja allekirjoitettu kaupunginhallituksen päätökselle ehdollisena. Sopimuksessa on määritetty likimääräinen aluerajaus, jota kehittäminen koskee.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän kiinteistöjohtaja, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Virpi Ekholm.

Tampereen kaupungin hallintosäännön (1.5.2024) 15 §:n 2 momentin 28)-kohdan mukaan kaupunginhallitus päättää merkittävien sopimusten hyväksymisestä. 

Päätösehdotus

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Liitteenä oleva kaupungin ja Teiskon Vihreä Unelma Oy:n välinen 10.10.2024 allekirjoitettu ehdollinen aiesopimus hyväksytään.

Sopimuksen vastuuhenkilöksi nimetään kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän kiinteistöjohtaja, jota vakanssia tällä hetkellä hoitaa Virpi Ekholm.

Tiedoksi

Teiskon Vihreä Unelma Oy, Timo Antikainen, Virpi Ekholm, Heli Toukoniemi, Satu Jauhiainen, Pasi Kamppari, Kirsi Grönberg