Kaupunginhallitus, kokous 14.3.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 109 Suurtapahtumien tilannekatsaus 

TRE:1934/00.01.03/2022

Valmistelija

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki, puh. 040 639 7701 ja tapahtumajohtaja Perttu Pesä, puh. 050 587 6200, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Elämyskaupungin yksi keskeinen ulottuvuus on vilkas, ympärivuotinen tapahtumatoiminta. Kaupunki toimii aktiivisesti vahvistaakseen ja kansainvälistääkseen tapahtumatarjontaa ja tavoittelee Tampereelle lisää suurtapahtumia.

Suurtapahtumakatsaus annetaan kaupunginhallitukselle noin 2-3 vuodessa. Katsaus perustuu suurtapahtumatyöryhmän työskentelyyn, jossa käydään säännöllisesti läpi haettavia ja toteuttavia tapahtumia. Vuoden 2022 ensimmäisessä suurtapahtumakatsauksessa esitellään hakujen ja suurtapahtumien toteutustilanne. Lisäksi esitellään jääkiekon MM-kilpailujen valmistelutilanne.

Vuoden 2022 suurtapahtumista muutama on koronapandemian vuoksi siirtynyt tuleville vuosille, mutta pääosa kevään ja kesän tapahtumista pyritään järjestämään normaalisti mahdolliset rajoitukset huomioiden. Vuoden suurimpia tapahtumia ovat jääkiekon miesten MM-kilpailut toukokuussa, voimistelun Gymnaestrada kesäkuussa, sekä masters-yleisurheilun MM-kilpailut ja pesäpallon itä-länsi heinäkuussa. Vuonna 2023 on odotettavissa mm. aikuisurheilun monilajitapahtuma European Masters Games ja painin U23 MM-kilpailut.

Kansainvälisen liikenteen aukeamisen myötä myös tulevien vuosien tapahtumien hakuprosessit käynnistyvät. Suurtapahtumahakuja on tarkoitus toteuttaa aktiivisesti tuleville vuosille.

Jääkiekon miesten MM-kilpailut pelataan 13. - 29.5.2022 Tampereella ja Helsingissä. Tampereella pelataan 34 ottelua, mukaan lukien finaali, pronssiottelu ja välierät sekä Suomen joukkueen alkulohko. Tampereella pelattaviin peleihin on myyty 350 000 pääsylippua. Visiona on toteuttaa kaikkien aikojen jääkiekon MM-kisat koko kaupunkiyhteisön kanssa, samalla tapahtuman taloudelliset, yhteisölliset ja imagolliset hyödyt maksimoiden. Kisoja pyritään hyödyntämään täysimääräisesti matkailun buustaajana Tampereella ja seudullisesti.

Kaupunginhallitukselle esitellään tilannekatsaus suurtapahtumahakutilanteesta. Asian liite on salassa pidettävä viranomaisten toiminnan julkisuudesta säädetyn lain 24 § kohdan 17 perusteella.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Suurtapahtumien tilannekatsaus merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden tapahtumajohtaja Perttu Pesälle. Hän oli asiantuntijana läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana ja poistui ennen päätöksentekoa.

Tiedoksi

Anna-Kaisa Heinämäki, Perttu Pesä

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)