Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta, kokous 16.3.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 34 Nyssen toimintaympäristön muutokset vuonna 2021  

TRE:1615/08.01.01/2022

Valmistelija

  • Huhtala Leena, Suunnittelija

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelija Leena Huhtala, puh. 044 430 9088, etunimi.k.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Noora Jalonen, puh. 040 142 4654, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Nyssen toimintaympäristössä on vuoden 2021 aikana tapahtunut useita muutoksia. Kevään 2020 aikana alkanut korona-epidemia vaikutti Nyssen matkustajamääriin myös vuonna 2021. Tämä vaikutti myös Nyssen lipputuloihin, joilla ennen korona-epidemiaa oli katettu lähes kaksi kolmasosaa Nyssen vuosibudjetista.

Vuoden 2021 aikana Nysse ei vähentänyt joukkoliikenteen liikennöintiä, toisin kuin vuonna 2020. Vuoden 2021 merkittävimmät muutokset linja-autojen liikennöinnissä sekä ratikan liikennöinnin käynnistäminen saatiin onnistuneesti aloitettua 9.8.2021. Tätä ennen kuitenkin ratikan avointa koeliikennettä jouduttiin rajoittamaan keväällä 2021, ja hieman ennen kesäkauden 2021 käynnistämistä ennakkoilmoittautumisvelvoitteesta luovuttiin.

Ratikan liikennöinnin käynnistymisen lisäksi Nyssen toimintaympäristössä pyrittiin koko vuoden ajan takaamaan asiakkaiden ja henkilökunnan turvallinen matkustaminen, ja erilaisia toimenpiteitä niin matkustamiskäytännöissä kuin uusien joukkoliikennemuotojen käyttöönotossa toteutettiin.

Liitteessä on kuvattu muutokset ja päätöksenteon järjestys. Kaikilla muutoksilla on pyritty vastaamaan sen hetkiseen joukkoliikennetarpeeseen.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Periviita Mika, Joukkoliikennejohtaja

Merkitään joukkoliikenteen (Nyssen) vuoden 2021 toimintaympäristökatsaus tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kangasalan kaupunki/Tuomas Kähkönen, Lempäälän kunta/Rasmus Nousiainen, Nokian kaupunki, Oriveden kaupunki/Mari Kinnunen, Pirkkalan Kunta/Antti Reinikka, Vesilahden kunta/Kati Paunonen, Ylöjärven kaupunki/Essi Jokinen, Pirkanmaan ELY-keskus, Valkeakosken kaupunki 

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)