Elinvoima- ja osaamislautakunta, kokous 15.3.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 50 Tampereen seudun ammattiopiston Oriveden toimipisteen tilajärjestelyt (yhteistoiminta-alueen asia) 

TRE:951/12.01.01/2022

Valmistelija

  • Viskari Kirsi, Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Suunnittelupäällikkö Harri Jokinen, puh.040 806 3056, etunimi.t.sukunimi@tampere.fi 

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Oriveden kaupungin, Tredun ja Tredu-Kiinteistöt Oy:n edustajat ovat 24.1.2023 neuvotelleet osoitteessa Ammattikouluntie 5 sijaitsevasta Tredun Oriveden toimipisteen jatkosta.

Neuvottelussa Oriveden kaupunki toi esille halukkuutensa mahdolliseen kiinteistökauppaan. Kaupan kohteena olisi Tredu-Kiinteistöt Oy:n omistama edellä mainitussa osoitteessa sijaitseva kiinteistö. Kaupan ehtona olisi kuitenkin, että Tredu-Kiinteistöt Oy purkaisi kustannuksellaan alueella sijaitsevat rakennukset A, B ja C, joista Tredun koulutustoiminta (sosiaali- ja terveysala, liiketoiminta ja tutkintokoulutukseen valmentava koulutus) on jo siirtynyt muihin tiloihin.

Tampereen kaupungin, Tampereen seudun ammattiopisto Tredun ja Tredu-Kiinteistöt Oy:n välillä on laadittu määräaikainen vuokrasopimus D-rakennuksen tiloista. Sopimuksen voimassaolo päättyy 31.7.2023. Tredulla on D-rakennuksen tiloissa ollut autoalan koulutusta ja lisäksi Tampereen kaupunki on edelleen vuokrannut osan tiloista A-Katsastukselle. A-Katsastukselle on keväällä 2022 ilmoitettu, että alivuokrasopimus päättyy 31.7.2023.

Oriveden kaupunki on esittänyt, että Tredu-Kiinteistöt Oy:n kanssa tehtävän kiinteistökaupan ehtona olisi lisäksi, että Tampereen kaupunki vuokraisi D-rakennuksen Oriveden kaupungilta ja Tredu jatkaisi autoalan koulutusta kyseisissä tiloissa viisi vuotta. Tredu on ilmoittanut, että mahdollinen vuokranantajan vaihtuminen ei saa nostaa tilakustannuksia nykyisestä.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Saari Regina, Työllisyysjohtaja

Tampereen kaupunki, Tampereen seudun ammattiopisto, Tredu sitoutuu vuokraamaan Oriveden kaupungilta osoitteessa Ammattikouluntie 5 sijaitsevan D-rakennuksen sen jälkeen, kun Tredun ja Tredu-Kiinteistöt Oy:n välinen nykyinen määräaikainen vuokrasopimus on päättynyt 31.7.2023, vähintään viideksi vuodeksi (1.8.2023–31.7.2028) edellyttäen, että

  • oppimisympäristöt ovat vuokra-ajan terveelliset ja turvalliset  
  • tilakustannukset pysyvät enintään nykyisellä tasolla koko vuokra-ajan sisältäen puhtauspalvelukustannukset

 

Mikäli vuokrasopimus Oriveden kaupungin kanssa syntyy, Tampereen kaupunki ammatillisen koulutuksen järjestäjänä sitoutuu järjestämään vuokrattavissa tiloissa muun muassa autoalan koulutusta vähintään viisi vuotta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Harri Jokinen oli läsnä kokouksessa asian käsittelyn ajan ja poistui kokouksesta päätöksen jälkeen.

Tiedoksi

Oriveden kaupunki/kaupunginhallitus, Virpi Siiranen, Kirsi Onnela, Harri T Jokinen, Raija Mäkelä, Marko Tulokas/Tredu-Kiinteistöt Oy, Antti Tuohino/Tredu-Kiinteistöt Oy

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.