Asunto- ja kiinteistölautakunta, kokous 14.6.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 85 Härmälän koulun perusparannus -hankkeen toteutussuunnitelma ja toteutussopimus  

TRE:2098/10.03.07/2022

Valmistelija

  • Ekholm Virpi, Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi ja hankeinsinööri Jani Boström, puh. 040 168 0434, etunimi.sukunimi@tilapa.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Hanna Sandström, puh. 040 750 1876, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Härmälän koulun perusparannus -hankkeen hankesuunnitelma on hyväksytty asunto- ja kiinteistölautakunnassa 20.4.2022 sekä sivistys- ja kulttuurilautakunnassa 13.4.2022. Toteutussuunnittelu on tehty hankesuunnitelman pohjalta.

Härmälän koulu valmistui vuonna 1953 (arkkitehdit Antti Ilveskoski ja Bertel Strömmer). Rakennus on toiminut alkuperäisessä käytössä koko historiansa ajan. Rakennuksessa on kolme kokonaan maanpäällistä kerrosta ja osittain maanpinnan alapuolella oleva pohjakerros. Pääosa kellarin tiloista puretaan tai poistetaan käytöstä. Tilat korjataan paremmin vastaamaan perusopetuksen voimassa olevaa opetussuunnitelmaa. Kouluun sijoittuu luokka-asteet 0–6. Laskennallinen oppilasmäärä korjatussa koulussa tulee olemaan 425. Esiopetusta varten tehdään märkäeteistilat. Koulun pohjakerroksessa sijaitseva aluekirjasto perusparannetaan samassa yhteydessä. 

Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehtitoimisto Forssi Oy, joka on toiminut myös hankkeen pääsuunnittelijana. LVIA-suunnittelusta on vastannut Insinööritoimisto Rejlers Finland Oy, sähkösuunnittelusta Sweco talotekniikka Oy, rakenne- ja pohjarakennesuunnittelusta A-insinöörit Oy sekä paloteknisestä suunnittelusta L2 Paloturvallisuus Oy.

Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy ja projektipäällikkönä toimii hankeinsinööri Jani Boström. Hankkeen rakennuttamisesta ja valvonnasta laaditaan Tampereen kaupungin ja Tampereen Tilapalvelut Oy:n kesken toteutussopimus (liite 3) osapuolten välisen palvelu- ja yhteistyösopimuksen mukaisesti.

Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa heinäkuussa 2023 ja ne valmistuvat marraskuussa 2024, joten tilat voidaan ottaa käyttöön tammikuussa 2025. Piha-alueen työt viimeistellään kevään 2025 aikana.

Rakennus- ja talotekniikkaurakat kilpailutettiin avoimina hankintakyselyinä huhti-toukokuussa 2023. Toteutuskustannusarvio on laadittu hinnaltaan halvinten hyväksyttyjen urakkatarjousten perusteella. Toteutussuunnitelman hankinta-arvoerittelyn mukaisesti toteutuskustannukset ovat yhteensä 14 230 000 euroa. Hankesuunnitelmassa hyväksytty kustannusarvio oli yhteensä 14 481 000 euroa. Hankkeelle on vuoden 2023 talousarviossa varattu määrärahaa yhteensä 14 481 000 euroa. Suunnitelmien mukainen rakennuksen laajuus on 4837 brm2, jonka mukaan toteutuksen neliöhinnaksi tulee 2 942 €/brm2.

Pirkanmaan Voimia Oy:n hankintaan kuuluvien keittiölaitteiden kustannus on yhteensä 151 050 euroa.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Härmälän koulun perusparannus -hankkeen toteutussuunnitelma ja toteutussopimus hyväksytään.

Kiinteistöjohtaja valtuutetaan tekemään toteutussopimukseen tarvittaessa pieniä teknisiä korjauksia ja allekirjoittamaan toteutussopimus.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Hankeinsinööri Jani Boström oli asiantuntijana läsnä kokouksessa ja hän poistui ennen päätöksentekoa.

Tiedoksi

Anu Rajala, Niko Suoniemi, Anni Andrejeff, Kristiina Järvelä, Elli Rasimus, Niina Salmenkangas, Elina Lahti, tilapalvelut@tilapa.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.