Kaupunginvaltuuston kyselytunti, kokous 25.10.2021

§ 18 Valtuustokysely koskien koronarokotuksia Tampereella - Matti Höyssä 

TRE:7255/06.00.01/2021

Valmistelija

  • Tirronen Anniina, Kehittämisjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Hoitotyön päällikkö Birgit Aikio, puh. 040 801 6175, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Matti Höyssän valtuustokysely

Koronapandemiaa ei globaaleista ponnisteluista huolimatta ole saatu hallintaan. Parhaana ratkaisuna on yleisesti pidetty väestön laajasti kattavaa rokotuksen suojaa. Laadukkailla rokotteilla on myös saatu merkittävä suojaa ihmisille.

Suomessa valtioneuvosto asetti tavoitteeksi yhteiskunnan avaamiselle, kun yli 12-vuotiaista yli 80-prosenttia on saanut kaksi rokoteannosta. Nyt kuitenkin yhteiskuntaa on toisaalta ymmärrettävästi avattu, vaikka tavoitetta ei ole saavutettu. Nyt ( 18.10.2021) THLn tilaston mukaan koko maan tilanne on kaksi rokoteannosta saaneiden osalta 66,6%.

Tampereenkin tilanne on huolestuttava, vaikka rokotekattavuus on koko maan tilanteeseen verrattuna parempi. Toisen rokoteannoksen on saanut vain 69,1 prosenttia yli 12-vuotiaista kaupunkilaisista. Tampereen rokotustoiminta ei ole voinut olla esteenä alhaiselle luvulle, koska esimerkiksi Ratinan rokotepiste sai upeaa palautetta. Kiitos siitä henkilöstölle!

Alhainen rokotekattavuus on aiheuttanut ja aiheuttanee tulevaisuudessakin ylimääräistä kuormitusta terveydenhuollossa. Toisaalta tartuntamäärien kasvu lisää karanteenissa olevien määrää ja synnyttää työvoimassa lisäkuormitusta tai ihmisten lisääntyvää eristämistä.

Kysymys:

Mitä toimia kaupunki on tehnyt tai tekemässä paremman rokotekattavuuden saavuttamiseksi Tampereella?

Apulaispormestari Johanna Loukaskorven vastaus Matti Höyssän valtuustokyselyyn annetaan kyselytunnilla 22.11.2021.

Päätös

Kysely siirtyi vastattavaksi seuraavalle kyselytunnille.