Z/Sosiaali- ja terveyslautakunta, kokous 10.11.2021

§ 152 Tiedotusaineisto (yhteistoiminta-alueen asia) 

TRE:7163/00.04.01/2020

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Noora Jalonen, puh. 040 142 4654, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Lautakunnalle on saapunut tiedoksi seuraavat asiat:

  • Avin 13.10.2021 määräys siirtää koko Tammelan ja Tampellan alueen kotihoito kaupungille viim. 18.10. alkaen
  • Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston selvityspyyntö koskien Tampereen kaupungin Tammelan ja Tampellan alueen kotihoidon tilannetta (LSSAVI/13976/2021) ja Tampereen kaupungin vastaus lisäselvitys- ja selityspyyntöön
  • Hoitoon pääsyn ja välittömän yhteydensaannin toteutuminen Tampere-Oriveden yhteistoiminta-alueella - aluehallintoviraston selvitys- ja selityspyyntö ja Tampereen kaupungin vastaus lisäselvitykseen ja kuulemiseen.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Päivänen Maria, Palvelujohtaja

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Lisäksi hyväksyttiin toivomusponsi:

"Sosiaali ja terveyslautakunnan mahdollisuus seurata sosiaali- ja terveystoimen vastuulla olevaa toimintaa perustuu virkamiesvalmisteluun ja raportointiin, sen ajantasaisuuteen ja luottamukseemme siihen. Aluevalvontavirasto on huomauttanut lautakuntaa ja kotihoidon johtavia viranhaltijoita 17.9.2021. Sen jälkeenkin AVI on antanut lisämääräyksiä Tammelan ja Tampellan kotipalveluista. Tämän vuoksi on tarpeellista, että lautakunta saa tätä palvelua koskevat raportit ja selonteot paitsi suullisina, myös kirjallisina. On perusteltua, että Kotitorin toimintaa seurataan jopa jokaisessa Sotelan kokouksessa kunnes tilanne on korjaantunut tavoitteena pidetylle palvelutasolle."

Kokouskäsittely

Kari-Matti Hiltunen teki seuraavan toivomusponsiehdotuksen: "Sosiaali ja terveyslautakunnan mahdollisuus seurata sosiaali- ja terveystoimen vastuulla olevaa toimintaa perustuu virkamiesvalmisteluun ja raportointiin, sen ajantasaisuuteen ja luottamukseemme siihen. Aluevalvontavirasto on huomauttanut lautakuntaa ja kotihoidon johtavia viranhaltijoita 17.9.2021. Sen jälkeenkin AVI on antanut lisämääräyksiä Tammelan ja Tampellan kotipalveluista. Tämän vuoksi on tarpeellista, että lautakunta saa tätä palvelua koskevat raportit ja selonteot paitsi suullisina, myös kirjallisina. On perusteltua, että Kotitorin toimintaa seurataan jopa jokaisessa Sotelan kokouksessa kunnes tilanne on korjaantunut tavoitteena pidetylle palvelutasolle."

Lautakunta hyväksyi yksimielisesti Kari-Matti Hiltusen toivomusponsiehdotuksen.

Liitteet


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)