Alueellinen jätehuoltolautakunta, kokous 8.12.2021

Lataa  Kuuntele 

§ 67 Jätehuoltolautakunnan tutustuminen Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toimintaan 

TRE:6649/01.04.01/2021

Valmistelija

  • Toppila Anu, Jätehuoltoinsinööri

Valmistelijan yhteystiedot

Jätehuoltoinsinööri Anu Toppila, puh. 040 806 3362, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Jonna Koivumäki, puh. 040 124 1626, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kuntien yhteistoimintasopimuksen mukaisesti alueellisessa jätehuoltolautakunnassa on 16 jäsentä, joista kahdeksan on Tampereen ja kahdeksan seudun kuntien nimeämiä. Kuntavaalien myötä jätehuoltolautakunnan kokoonpano muuttui suurelta osin. Myös toimintaympäristössä on vuoden 2021 alussa tapahtumassa olennaisia muutoksia lainsäädännön muuttumisen ja uusien jätteiden käsittelymenetelmien vuoksi.

Jätehuoltolautakunnan toiminnan kannalta on tarkoituksenmukaista järjestää lautakunnan jäsenille mahdollisuus tutustua Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toimintaan. Koulutustilaisuus pidetään 27.1.2022 Tampereella Tarastenjärven jätekeskuksella sekä Nokialla Koukkujärven jätekeskuksella. Liitteessä on esitetty koulutustilaisuuden alustava ohjelma.

Tilaisuuden kustannukset ovat noin 1 300 euroa sekä mahdolliset matka- ja ansionmenetyskorvaukset.

Tampereen kaupungin luottamushenkilöiden koulutusta ja opintomatkojen periaatteita koskevan konsernimääräyksen mukaan pormestari päättää luottamushenkilöiden osallistumisesta matkoille ja koulutustilaisuuksiin lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa. Pormestari päättää matkoille ja tilaisuuksiin osallistumisesta perusteltujen esitysten pohjalta tapauskohtaisesti. Järjestettävillä opinto- ja koulutusmatkoilla on oltava kiinteä yhteys asianomaisen toimielimen toimialueeseen. Pormestarille on esitettävä matkan ohjelma, osanottajaluettelo ja kustannusarvio.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Toppila Anu, Jätehuoltoinsinööri

Esitetään pormestarille, että jätehuoltolautakunnan varsinaiset jäsenet oikeutetaan osallistumaan 27.1.2022 pidettävään koulutustilaisuuteen.

Tilaisuudesta aiheutuvat kustannukset maksetaan luottamushenkilökoulutukseen varatuista määrärahoista.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Jukka Tapiola, toimielinpalvelut@tampere.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)