Kaupunginhallitus, kokous 4.4.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 144 Tapahtumatoiminnan suuntaviivat ja painopisteet 

TRE:2552/00.01.02/2022

Valmistelija

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa Heinämäki, puh. 040 639 7701, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen strategiassa 2030, Tekemisen kaupunki, Tampereesta tavoitellaan luovien ihmisten kotia, joka tunnetaan kansainvälisen tason tapahtumien ja kulttuurin keskittymänä. Houkuttelemme elämysten äärelle ympäri vuoden. Strategiassa nähdään tärkeänä yhdistysten ja järjestöjen toimintaedellytysten vahvistaminen ja mahdollisuuksien tarjoaminen vapaaehtoiselle ja omaehtoiselle toiminnalle. Anna-Kaisa Ikosen pormestariohjelmassa Ihmisten Tampere – mahdollisuuksien kaupunki todetaan, että Tampere vahvistaa kaupungin vetovoimaa tapahtumakaupunkina ja luovien alojen keskittymänä.

Tapahtumatoiminnan suuntaviivat on strateginen dokumentti, joka linjaa kaupungin strategian mukaisesti Tampereen kaupungin pitkän aikavälin tavoitteita tapahtumatoiminnalle ja niitä tukevia toimenpiteitä. Dokumentti luo yhteisen perustan eri yksiköiden omille tapahtumatoimintaan liittyville linjauksille ja toimii apuna ja tukena tapahtumatoimintaa koskevien tai sitä sivuavien toimenpiteiden suunnittelulle. Tapahtumatoiminnan suuntaviivat kytkeytyvät vahvasti pormestariohjelman ja kaupunkistrategian lisäksi muihin kaupunkitasoisiin asiakirjoihin, kuten Hiilineutraali Tampere -tiekarttaan, Kulttuuristrategiaan sekä Elämystalouden ja Viiden Tähden Keskustan -kehitysohjelmiin.

Ensimmäiset tapahtumatoiminnan suuntaviivat hyväksyttiin kaupunginhallituksessa 22.6.2015 tapahtumatoiminnan ja tapahtumakaupungin kehittämisen pohjaksi. Tarve päivittää suuntaviivat on ollut ajankohtainen ja päivitystyö aloitettiin yhdessä eri sidosryhmien kanssa keväällä 2021. Vetovastuussa päivitystyöstä on ollut elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen vetovoima- ja edunvalvontayksikön tapahtumapalvelut.

Päivitettyjen suuntaviivojen visiona on kehittää tapahtumakaupunkia entistä sujuvampaan, kestävämpään, monipuolisempaan ja kansainvälisempään suuntaan. Tavoitteita kohti päästään määrätietoisella, palvelualueiden rajat ylittävällä työllä. Suuntaviivojen toteuttaminen tapahtuu viidellä eri osa-alueella, jotka ovat tapahtumien hakeminen ja yhteistyötapahtumat, tapahtumien järjestäminen, kaupungin kehittäminen tapahtuma-alustana, tapahtumien mahdollistaminen tukipalveluiden kautta ja tapahtumamarkkinointi.

Tapahtumia aktiivisesti hyödyntämällä vaikutetaan kaupungin strategisten tavoitteiden toteutumiseen mm. edistämällä kaupunkikehitystä, osaamista ja tutkimusta, ja kansainvälistä yhteistyötä. Tapahtumatoiminnalla on tunnistettu olevan positiivisia vaikutuksia alueen yhteisöllisyyteen ja hyvinvointiin, kaupungin imagoon ja tunnettuuteen sekä tapahtumiin liittyviin elinkeinoihin ja aluetalouteen. Tavoitteita palveleva kokonaisvaikutus saavutetaan parhaiten, kun kaupungista löytyy laajasti eri tapahtumaluokkien edustajia.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Tapahtumatoiminnan suuntaviivat ja esitetyt painopisteet hyväksytään tapahtumakaupungin kehittämisen pohjaksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden johtaja Teppo Rantaselle, kilpailukykyjohtaja Anna-Kaisa-Heinämäelle, tapahtumajohtaja Perttu Pesälle sekä koordinaattori Heidi Korkeamäelle. He olivat asiantuntijoina läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana ja poistuivat ennen päätöksentekoa.

Ilmari Nurminen poistui kokouksesta.

Sari Tanus liittyi kokoukseen.

Tiedoksi

Teppo Rantanen, Anna-Kaisa Heinämäki, Perttu Pesä, Heidi Korkeamäki

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella http://www.tampere.fi/asiointi/ tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.