Z/Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukunta, kokous 10.2.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 8 Pirkanmaan pelastuslaitoksen sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan kuvaus 2022 

TRE:846/00.05.00/2022

Perustelut

Kuntalain 14 §:n säännökset velvoittavat kaupunginvaltuuston päättämään sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteista,​ joiden tarkoituksena on ohjata kaupunginhallitusta sen huolehtiessa kuntalain 39 §:n velvoittamana kaupungin sisäisestä valvonnasta ja riskienhallinnan järjestämisestä.

Tampereen kaupunginvaltuuston 17.12.2018 § 243 hyväksymä Tampereen kaupunkikonsernin sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet velvoittaa konsernihallinnon,​ palvelualueet,​ liikelaitokset,​ tytäryhtiöt ja säätiöt laatimaan sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan kuvauksen sekä ylläpitämään ajantasaista riskiprofiilia toiminnastaan. Kuvaus toimii näyttönä tilivelvollisen toimielimen,​ johtavien viranhaltijoiden ja esimiesten (johto) vastuulla olevan sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä sekä myös toimeenpanon arviointityökaluna.

Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan kuvaus liittää sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan menettelyt kiinteäksi osaksi kaupunkikonsernin ja toimintayksikköjen tavanomaisia suunnittelu-​,​ päätöksenteko-​ ja toimintaprosesseja. Kuvaus ja riskiprofiili toimivat näyttönä sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä.

Toimintaympäristöanalyysissä tunnistettujen ja analysoitujen uhkien ja mahdollisuuksien perusteella priorisoidaan merkittävimmät mahdollisuudet ja uhkat,​ mitkä muodostavat toimintayksikön riskiprofiilin. Riskiprofiiliin määritettyjen toimenpiteiden avulla keskeiset uhkat hallitaan ja mahdollisuudet hyödynnetään suunnitelmallisesti.
Pirkanmaan pelastuslaitos on valmistellut Tampereen kaupunkikonsernin sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan perusteet -​päätöksen mukaisen sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan kuvauksen kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi.

Päätösehdotus oli

Pelastusjohtaja Ojanen:

Pelastustoimen neuvottelukunta merkitsee asian tiedoksi.

 

Päätös

Asia merkittiin tiedoksi.