Kaupunginhallitus, kokous 22.8.2022

§ 315 Oikaisuvaatimus tietohallintojohtajan viran täyttämisestä 

TRE:3506/01.02.01/2022

Valmistelija

  • Pietikäinen Niina, Henkilöstöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Henkilöstöjohtaja Niina Pietikäinen,​ puh. 040 707 9147,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Lakimies Juha Perämaa, puh. 040 503 9038, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin konsernijohtaja on ottanut päätöksellään 20.6.2022 § 93 tietohallintojohtajan virkaan KTM Maria Nikkilän. Tampereen kaupungille on saapunut 8.7.2022 valitsematta jääneen hakijan oikaisuvaatimus.

Oikaisuvaatimuksentekijä vaatii, että konsernijohtajan viranhaltijapäätös kumotaan ja hänet valitaan virkaan. Hän katsoo, että valitulla henkilöllä ei ole kelpoisuusvaatimuksena ollutta ICT-alan johtamiskokemusta ja että valitulla on vähäisempi viranhoidon kannalta olennaiseksi katsottava työkokemus kuin hänellä. Lisäksi oikaisuvaatimuksessa esitetään väite syrjinnästä sukupuolen ja iän perusteella.

Kelpoisuusvaatimuksena tietohallintojohtajan virkaan oli soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja ICT-alan johtamiskokemus. Tämän osalta todetaan, että kelpoisuusvaatimuksen täyttymisen arvioinnissa on kunkin hakijan hyväksi luettu ICT-alan johto- ja päällikkötehtävät, ei pelkästään CIO- tai tietohallintojohtaja-nimikkeillä hankittu kokemus. Tietohallintojohtajan virkaan valittu henkilö täyttää asetetut kelpoisuusvaatimukset.

Oikaisuvaatimuksen johdosta tietohallintojohtajan viran valintaprosessia tarkasteltiin uudelleen ja siinä havaittiin puutteita, joten asia on syytä palauttaa uudelleen valmisteltavaksi. Tästä syystä esitetään, että oikaisuvaatimus hyväksytään tarkoituksenmukaisuusperusteella, konsernijohtaja Yli-Rajalan päätös § 93 kumotaan ja asia palautetaan uudelleenvalmisteluun.

Päätöksen liitteet sisältävät henkilötietoja, minkä johdosta niitä ei julkaista kaupungin internet-sivuilla.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Oikaisuvaatimus tietohallintojohtajan viran täyttämisestä hyväksytään, konsernijohtajan päätös 20.6.2022 § 93 kumotaan ja asia palautetaan uudelleen valmisteluun.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Lausunnot

Lakimies Minna Kaipinen:
Yhdyn esitettyihin perusteluihin oikaisuvaatimuksen hyväksymiseksi, päätöksen kumoamiseksi ja asian palauttamiseksi uudelleen valmisteltavaksi.

Tiedoksi

Oikaisuvaatimuksen tekijä,​ Niina Pietikäinen, Juha Yli-Rajala, Teppo Rantanen, Marju Leinonen,​ Minna Kaipinen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)