Yhdyskuntalautakunta, kokous 8.11.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 263 Valaistuksen toimintalinjat 

TRE:6068/10.03.02/2022

Valmistelija

  • Tietäväinen Milko, Rakennuttamisjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Rakennuttajainsinööri Jussi Kulomäki, puh. 040 8062156, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Jonna Koivumäki, puh. 040 124 1626, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin ulkovalaistuksen toimintalinjat -hanke käynnistettiin 2018 kaupungin ulkovalaistusperiaatteiden ja toimintalinjojen ajantasaistamiseksi ja täydentämiseksi sekä nykyisen julkaisun "Tampereen ulkovalaistuksen tarveselvitys 2011" päivittämiseksi. Hankkeen tarkoituksena oli saada aikaan yhtenäiset pitkän aikavälin tavoitteet ja periaatteet ulkovalaistuksen suunnittelulle, rakentamiselle ja kunnossapidolle.

Selvitys toimii julkisen ulkovalaistuksen strategiana vuosille 2018 – 2030. Selvitys pitää sisällään Tampereen koko kaupungin julkisen ulkovalaistuksen tavoitteiden ja periaatteiden määrittelyn ja ohjaa tärkeimpänä dokumenttina valaistuksen suunnittelun prosessia. 

Vuonna 2021 käynnistettiin Tampereen kaupungin ulkovalaistuksen toimintalinjat -dokumentin päivitystyö. Päivitystyön tarkoituksena oli saattaa asiakirja vastaamaan paremmin Tampereen kaupungin strategisia tavoitteita nopeasti muuttuvassa valaistusympäristössä. Vuonna 2020 muuttuneet tavoitteet energian säästön kiihdyttämisestä LED-vaihdoilla aiheuttivat osaltaan päivitystarpeen dokumenttiin. Lisäksi tarkoitus oli vahvistaa häiriövaloa ja valosaastetta käsittelevää osaa sekä yhtenäistää kaupunkikuvaan liittyviä asiakohtia. 

Dokumentti on valmistunut kesällä 2022

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Nurminen Mikko, Johtaja

Hyväksytään liitteenä oleva selvitys ohjaamaan koko Tampereen kaupungin julkisen ulkovalaistuksen tavoitteita, periaatteita sekä valaistuksen suunnittelun prosessia.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Milko Tietäväinen, Kimmo Myllynen, Jouni Sivenius, Petri Kantola, Mikko Nurminen, Markus Joonas (EKI), Ari Vandell, Jussi Kulomäki

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.