Kaupunginhallitus, kokous 12.12.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 495 Sisäisen tarkastuksen raportointi ja kehittämistoimenpiteet 

TRE:1442/00.05.02/2022

Valmistelija

  • Ruski Heini, Tarkastuspäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Tarkastuspäällikkö Heini Ruski, puh. 041 730 0921, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Hallintosäännön 83 §:n mukaan kaupunginhallituksen sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan tehtäviin kuuluu sisäisen tarkastuksen raportoinnin käsittely. Konsernihallinnon toimintasäännössä on määrätty 1.8.2021 alkaen, että sisäinen tarkastus raportoi arvioinnin tulokset kaupunginhallitukselle, pormestarille, konsernijohtajalle ja arvioinnin kohteelle.

Liitteenä olevassa koosteraportissa on sisäisen tarkastuksen valmistunut arvio varhaiskasvatuspaikkojen myöntämisen toimintamallista ja toteutuksesta.

Tarkastus on laadittu sisäisen tarkastuksen ammattistandardien mukaisesti. Sisäisen tarkastuksen kumppanina on ollut KPMG Oy. Tarkastusraportti on käsitelty yhteistyössä tarkastuskohteen kanssa ja annettu tiedoksi toimenpiteitä varten.

Havaintojen lisäksi sisäinen tarkastus esittää koosteraportissa johtopäätöksen tarkastuskohteen johdon esittämien toimenpiteiden riittävyydestä ja muista kaupunginhallituksen tiedonsaannin kannalta olennaisista näkökulmista.

Raportissa on esitetty myös yhteenveto ylimmän johdon edellyttämistä kehittämistoimenpiteistä, joihin on ryhdyttävä valvonnan heikkouksien korjaamiseksi.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Sisäisen tarkastuksen raportointi ja tarkastusten perusteella käynnistetyt kehittämistoimenpiteet merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden tarkastuspäällikkö Heini Ruskille sekä KPMG Oy Ab:n Advisory Partner Harri Leppiniemelle ja Advisory Senior Manager Maliina Hakala-Kiviselle. He olivat läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana-


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)