Tampereen nuorisovaltuusto, kokous 24.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 87 Yhteiskunnallisesti aktiivisten nuorten stipendit 

Perustelut

Peruskouluissa opettajat ja oppilaat ovat saaneet ehdottaa koulussaan opiskeleville nuorille tunnustusta yhteiskunnallisesta aktiivisuudesta Tampereella 23.5.2022 kello 12 saakka. Tampereen kaupungin
nuorisovaltuusto ja perusopetus jakavat yhteiskunnallisesti aktiivisille yläkoulujen oppilaille 20 euron arvoisia stipendejä Tampereen alueen peruskouluihin nyt ensimmäistä kertaa.

Stipendien tarkoituksena on kannustaa nuoria yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen ja aktiiviseen toimijuuteen osana yhteiskuntaa. Stipendien saajaksi voi ehdottaa ketä tahansa Tampereen alueella yläkoulussa opiskelevaa. Stipendi voidaan myöntää Tampereella asuvalle tai opiskelevalle oppilaalle. Stipendit jaetaan oppilaille koulujen kevätjuhlissa.

Stipendin saajan tulee osoittaa erityistä yhteiskunnallista aktiivisuutta ja kiinnostusta. Aktiivisuus voi näkyä esimerkiksi osallistumisena, hankkeena, muiden aktivoimisena, kannustamisena, tekona tai jonakin muuna asiana, joka ilmentää yhteiskunnallista aktiivisuutta. Hakemuksessa kerrotaan, millaista yhteiskunnallista aktiivisuutta ehdotettu henkilö on osoittanut.

Stipendejä ei myönnetä oppilaskuntien hallitusten perustoimintaan tai muuhun oppilaitoksen varsinaiseen toimintaan. Stipendeillä ei myöskään tueta harrastustoimintaa. Nyt jaettavat stipendit ovat muodoltaan kannustusrahoja.

Stipendien hakemukset käsitellään Tampereen kaupungin nuorisovaltuuston kokouksessa. Stipendien arvo on 20 euroa ja niitä myönnetään kaksi jokaiseen peruskouluun.

Esteellisyys
Eetu Hukkanen, Juliaana Gustafsson ja Krista Sillanpää ilmoittivat olevansa esteellisiä. He poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

Päätösehdotus oli

Nuorisovaltuusto myöntää kaksi 20 € arvoista stipendiä yhteiskunnallisesti aktiivisille nuorille hakemusten perusteella jokaiseen Tampereen alueen peruskouluun.

Kokouskäsittely
Lotta Liuhamo ja Aada Aho poistuivat kokouksesta asian käsittelyn aikana.

Tiedoksi
Perusopetus, stipendien saajat

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)