Tampereen nuorisovaltuusto, kokous 24.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 88 Vantaan ja Tampereen kaupunkien nuorisovaltuustojen ystävyysjulistus 

Perustelut

Tampereen nuorisovaltuuston hallitus ja Vantaan nuorisovaltuuston puheenjohtajisto tapasivat 12.4.2022 ja keskustelivat mahdollisesta yhteisyöstä nuorisovaltuustojen välillä. Tapaamisessa valmisteltiin luonnos ystävyysjulistukseksi, joka pitäisi sisällään ystävyystoiminnan olennaisimmat asiat.

Ystävyysjulistuksen sisällön selostus:

"Tampereen kaupungin ja Vantaan kaupungin nuorisovaltuustot sitoutuvat tämän asiakirjan myötä ystävyysnuorisovaltuustoiksi. Nämä nuorisovaltuustot tiivistävät yhteistyötään sekä tarjoavat toisilleen tukea
ja apua tarvittaviin asioihin. Nuorisovaltuustot tai nuorisovaltuuston edustajat tapaavat vuosittain toisensa vaihdellen kummassakin kaupungissa. Sitoumukseen kuuluu myös yhteistyön jatkuva kehittäminen
ja vertaisoppiminen. Asiakirja on voimassa toistaiseksi."

Vantaan kaupungin nuorisovaltuusto on hyväksynyt ystävyysjulistuksen kokouksessaan 17.5.2022. Olisikin tarkoituksenmukaista hyväksyä asiakirja yhteistyöstä myös Tampereen kaupungin nuorisovaltuuston kokouksessa. Ystävyysjulistus olisi tarkoitus allekirjoittaa nuorisovaltuustojen puheenjohtajien toimesta Tampereella 16.6.2022.

Ystävyysjulistus olisi voimassa toistaiseksi siihen asti, kunnes toinen ystävyysjulistukseen sitoutunut nuorisovaltuusto siitä eroaa kokouksensa päätöksellä.

Päätösehdotus oli

Nuorisovaltuusto hyväksyy ystävyysjulistuksen Vantaan kaupungin nuorisovaltuuston kanssa.

Tiedoksi
Vantaan kaupungin nuorisovaltuusto

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)