Tampereen nuorisovaltuusto, kokous 24.5.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 92 LISÄPYKÄLÄ: Nuorisovaltuuston aloite Tampereen kaupungin oppilas- ja opiskelijakuntien hallitusten toimintaedellytysten yhdenvertaisuuden kehittämisestä (lisäpykälä) 

Perustelut

Tampereen kaupungin nuorisovaltuusto on käynnistänyt vuoden 2022 alussa oppilas- ja opiskelijakuntien yhdenvertaisuuden kehittämishankkeen.

Hankkeen tavoitteena on luoda kouluihin oppilas- ja opiskelijakuntamyönteinen asennekulttuuri, varmistaa riittävät ja yhdenvertaiset toimintaedellytykset, yhdenmukaistaa oppilas- ja opiskelijakuntien hallitusten valintamenettelyitä, kehittää oppilas- ja opiskelijakuntatoiminnan näkyvyyttä ja saavutettavuutta sekä varmistaa oppilas- ja opiskelijakuntatoiminnan jatkuvuutta.

Tämän hyväksyttäväksi esitettävän aloitteen sisältö on koottu kehittämishankkeen työryhmän keskusteluiden pohjalta sekä oppilas- ja opiskelijakuntatoimijoilta saadun palautteen perusteella.

Päätösehdotus oli

Nuorisovaltuusto hyväksyy aloitteen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)