Z/Sivistys- ja kulttuurilautakunta, kokous 14.2.2023

§ 31 Perusopetuksen ohjaussuunnitelman hyväksyminen 

TRE:818/12.01.01/2023

Valmistelija

  • Kallio Heidi-Maria, Koordinaattori

Valmistelijan yhteystiedot

Opetusjohtaja Ulla Ojalammi, Puh. 050 428 3044, erikoissuunnittelija Maija Viherkari, puh. 041 730 6388, oppilaanohjauksen lehtori Sanna Tanni, puh. 040 801 2729, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Kalle Kaunisto, puh. 040 485 1059, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin perusopetuksen opetussuunnitelmaan on laadittu opetussuunnitelman liitteeksi tuleva Tampereen kaupungin perusopetuksen ohjaussuunnitelma. Ohjaussuunnitelman laadinnassa on otettu huomioon 9.3.2021 voimaan tulleet muutokset opetussuunnitelman perusteiden luvuissa 1.4 ja 15.4.9. Ohjaussuunnitelma on kirjoitettu koordinoivan opinto-ohjaajan, eri koulutiimejä edustavien opinto-ohjaajien ja opetussuunnitelmasta vastaavan erikoissuunnittelijan muodostamassa työryhmässä vuosien 2021 ja 2022 aikana. Sen sisältöjä on kommentoitu perusopetuksen johtoryhmässä.

Tampereen kaupungin perusopetuksen ohjaussuunnitelmassa kuvataan oppilaanohjauksen järjestämisen rakenteet, toimintatavat, työn ja vastuunjako sekä työskentely monialaisissa verkostoissa, kodin ja koulun yhteistyö ohjauksessa, tehostettu henkilökohtainen oppilaanohjaus, jatko-ohjaus perusopetuksen jälkeisiin opintoihin, työelämäyhteistyö sekä työelämään tutustumisen järjestelyt. Ohjaussuunnitelman tavoitteena on selkeyttää ohjausta ja sen merkitystä, sekä edistää yhdenvertaista oppilaanohjausta.

Jokainen koulu täydentää tarvittaessa omat koulukohtaiset tarkennuksensa ohjaussuunnitelmaan ja sen tavoitteisiin. Yhteisillä tavoitteilla pyritään varmistamaan jokaiselle oppilaalle heidän tarpeitaan vastaava ja riittävä ohjaus.

Ohjaussuunnitelmaa arvioidaan säännöllisesti. Tampereen kaupungin perusopetuksen ohjaussuunnitelma ja koulukohtaiset perusopetuksen ohjaussuunnitelmat päivitetään tarvittaessa lukuvuoden alussa. Koulukohtaiset perusopetuksen ohjaussuunnitelmat liitetään osaksi koulukohtaisia lukuvuosisuunnitelmia.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Savisaari Lauri, Johtaja

Tampereen kaupungin perusopetuksen ohjaussuunnitelma hyväksytään. Ohjaussuunnitelma tulee voimaan 1.3.2023.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Kristiina Järvelä, Petri Peltonen, Ville Raatikainen, Ulla Ojalammi, Maija Viherkari, Sanna Tanni

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.