Asunto- ja kiinteistölautakunta, kokous 25.1.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 9 Asunto- ja kiinteistölautakunnan selonteko sisäisen valvonnan järjestämisestä vuonna 2022 

TRE:8738/00.05.00/2022

Valmistelija

  • Ekholm Virpi, Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Talous- ja hallintopäällikkö Anu Rajala puh. 046 877 3969, etunimi.j.sukunimi@tampere.fi   

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Hanna Sandström, puh. 040 750 1876, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin hallintosäännön (1.1.2023) 84 §:n mukaan lautakunnat vastaavat tehtäväalueensa sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä, toimeenpanon valvonnasta ja tuloksellisuudesta. Lautakunnat raportoivat kaupunginhallitukselle sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä ja keskeisistä johtopäätöksistä. 

Kaupunginhallituksen on toimintakertomuksessaan annettava selonteko, miten sisäinen valvonta ja siihen liittyvä riskienhallinta on järjestetty, onko valvonnassa havaittu puutteita kuluneella tilikaudella ja miten sisäistä valvontaa on tarkoitus kehittää voimassa olevalla taloussuunnittelukaudella. 

Sisäisen valvonnan tarkoituksena on varmistaa, että toiminta on taloudellista ja tuloksellista, päätösten perusteena oleva tieto on riittävää ja luotettavaa, että lakeja, viranomaisohjeita ja toimielinten päätöksiä noudatetaan ja että omaisuus ja voimavarat turvataan. 

Kokonaisarviona lausutaan, että elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen sisäinen valvonta ja riskienhallinta ovat pääosin hyvällä tasolla. Merkittäviä puutteita ei ole todettu. 

Kehittämistä vaativat keskeisimmät kehittämistarpeet ja toimenpiteet ovat: 

  • henkilöstön sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan osaamisen vahvistaminen esim. kouluttamalla ja perehdyttämällä sekä sisäisellä että hyvinvointialueen kanssa tehtävällä yhteistyöllä, 
  • sopimus-, hankinta ja ostolaskuprosessien osaamisen vahvistaminen kouluttamalla ja perehdyttämällä esim. kehittämispäivissä sekä 
  • tavoitteiden toteutumisen ja toimintakyvyn varmistaminen riittävillä henkilöstöresursseilla ja entistä laadukkaammalla esihenkilötyöllä.

 

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen selonteko sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan järjestämisestä sekä kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmän riskiprofiili ovat asian liitteinä.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

 Sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan selonteko vuodelta 2022 hyväksytään.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

 Virpi Ekholm, Anu.J.Rajala, Tatjaana Julin, sisäinen tarkastus

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)