Asunto- ja kiinteistölautakunta, kokous 25.1.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 6 Pyynikin uimarannan huoltorakennuksen tarveselvitys, hanke- ja toteutussuunnitelma sekä toteutussopimus 

TRE:233/10.03.07/2023

Valmistelija

  • Ekholm Virpi, Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi sekä rakennuttamispäällikkö Jukka Kauppinen, puh. 050 3210 355 ja rakennuttajainsinööri Ismo Harju, puh. 044 423 5445, etunimi.sukunimi@tilapa.fi  

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Hanna Sandström, puh. 040 750 1876, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Pyynikin uimarannan huoltorakennus -hanketta on käsitelty kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden seurantaryhmien kokouksissa vuosina 2019 – 2022 ja hankkeen toteuttamista on pidetty hyvin tärkeänä. Hankkeen sisältöä ja kustannuksia koskevan hankekortin hyväksyi johtaja Teppo Rantanen 11.3.2019. Alustava kustannusarvio oli 900 000 euroa, joten hankkeen suunnittelu aloitettiin ns. pienenä investointina, joka oli tarkoitus toteuttaa "liikunta ja nuoriso, pienet hankkeet" -määrärahalla. Hankkeen toteutuskustannukset ovat nousseet mm. yleisen hintatason nousun ja markkinatilanteen takia kuitenkin niin suureksi, että hankkeen toteuttaminen edellyttää toimialojen lautakuntakäsittelyn ja hyväksymisen.

Pyynikin uimarannan uusi huoltorakennus on tarkoitus rakentaa osoitteeseen Jalkasaarentie 8, 33230 Tampere. Huoltorakennus on suunniteltu palvelemaan sekä Pyynikin uimarannan että Rosendahlin rannan käyttäjiä. Huoltorakennuksessa on pukuhuone-, pesu- ja wc-tiloja, uimavalvojien sosiaalitilat sekä kioski. Rakennus sijoittuu asemakaavan Uv-alueelle, mutta poikkeaa kaavassa merkitystä ohjeellisesta rakennusalueesta. Hanketta on käsitelty poikkeuslupatyöryhmässä 08/2020. Kiinteistöstrategian mukaan kaupungin omistaman ja Pyynikin alueen uimarantakäyttöä palvelevan uudisrakennuksen sijainti on palveluverkossa tarkoituksenmukainen. Huoltorakennuksen tilat palvelevat osaltaan myös uutta esteetöntä uimarantaa ja saapumisen yhteyteen toteutetaan kaksi pysäköintipaikkaa liikuntaesteisille.

Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehdit MY Oy, joka on toiminut myös hankkeen pääsuunnittelijana. Rakennesuunnittelusta on vastannut A-Insinöörit Suunnittelu Oy sekä LVIA- ja sähkösuunnittelusta Tampereen Tilapalvelut Oy. Hankkeen rakennuttamisesta vastaa Tampereen Tilapalvelut Oy ja projektipäällikkönä toimii rakennuttajainsinööri Ismo Harju. Hankkeen rakennuttamisesta ja valvonnasta laaditaan Tampereen kaupungin ja Tampereen Tilapalvelut Oy:n kesken toteutussopimus (liite) osapuolten välisen palvelu- ja yhteistyösopimuksen mukaisesti. Rakennus on rungoltaan kevytbetoniharkko-, teräs- ja puurakenteinen ja paloluokka on P3. Julkisivut koostuvat pääosin puurimaelementeistä, joiden takana on ikkunalasitukset. Rakennuksen yhteyteen toteutetaan kestopuinen puuterassi. Rakennustyö on tarkoitus aloittaa huhtikuussa 2023 ja valmistua lokakuussa 2023.

Rakennustyöt kilpailutettiin kokonaisurakkana rajoitetulla hankintamenettelyllä rakennustöiden puitesopimuskumppaneiden kesken toukokuussa 2021. Rakennusurakan halvin tarjoushinta oli 893 453 euroa. Hankinta keskeytettiin liian korkeiden toteutuskustannusten takia ja suunnitelmia aloitettiin kehittämään kustannusten alentamiseksi.

Rakennustyöt kilpailutettiin uudelleen kokonaisurakkana rajoitetulla hankintamenettelyllä rakennustöiden puitesopimuskumppaneiden kesken loka-marraskuussa 2022. Toteutuskustannusarvio on laadittu hinnaltaan halvimman hyväksytyn urakkatarjouksen perusteella, joka on 749 800 euroa.

Hankinta-arvoerittelyn mukaisesti toteutuskustannukset ovat yhteensä 1 100 000 euroa. Hanke käyttää liikuntapaikkojen ja nuorisotilojen perusparannuksille ja pienille hankkeille varattua määrärahaa, jota on vuoden 2023 talousarviossa yhteensä 3 000 000 euroa. Suunnitelmien mukainen rakennuksen laajuus on 137 brm2, jonka mukaan toteutuksen neliöhinnaksi tulee 8 029 €/brm2. Hankkeen vuokravaikutus on esitetty investointisopimuksessa (liite 3).

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Pyynikin uimarannan huoltorakennus -hankkeen yhdistetty tarveselvitys, hanke- ja toteutussuunnitelma sekä toteutussopimus hyväksytään.

Kiinteistöjohtaja valtuutetaan tekemään toteutussopimukseen tarvittaessa pieniä teknisiä korjauksia ja allekirjoittamaan toteutus- ja investointisopimukset.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Rakennuttajainsinööri Ismo Harju oli asiantuntijana läsnä kokouksessa ja poistui ennen päätöksentekoa.

Tiedoksi

Pekka Paavola, Mikko Heinonen, Anu Rajala, Niko Suoniemi, Minna Tuominen, Henri Lievonen, Tilapalvelut

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Kirjaamon käyntiosoite 13.3.2023 alkaen on Frenckellinaukio 2 B.

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.