Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta, kokous 15.6.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 50 Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan kokouksissa toimikaudella 2023-2025 

TRE:2595/00.00.03/2023

Valmistelija

  • Jalonen Noora, Hallintosihteeri

Valmistelijan yhteystiedot

Hallintosihteeri Noora Jalonen, puh. 040 142 4654, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Noora Jalonen, puh. 040 142 4654, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Hallintosäännön 126 §:n mukaan toimielimen jäsenten, esittelijän ja pöytäkirjanpitäjän lisäksi toimielimen kokouksessa on läsnäolo- ja puheoikeus pormestarilla, konsernijohtajalla, kaupunkiympäristön palvelualueen johtajalla sekä kunkin sopimuskunnan kunnan- tai kaupunginjohtajalla tai teknisen toimen johtajalla tai vastaavalla viranhaltijalla Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan kokouksissa. Muiden henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta päättää asianomainen toimielin.

Hallintosäännön 126 §:n perusteella läsnäolo- ja puheoikeus on pormestari Kalervo Kummolalla (Tampere), konsernijohtaja Juha Yli-Rajalalla (Tampere), johtaja Mikko Nurmisella (Tampere), kaupunkikehitysjohtaja Mikko Niemisellä (Nokia), kaupunginjohtaja Juha Kuusistolla (Orivesi), kaupunginjohtaja Pauli Piiparisella (Ylöjärvi), kaupunginjohtaja Oskari Auvisella (Kangasala), kunnanjohtaja Heidi Rämöllä (Lempäälä), pormestari Marko Jarvalla (Pirkkala) ja kunnanjohtaja Tuomas Hirvosella (Vesilahti). Heidän lisäkseen sopimuskunnat ovat ehdottaneet myönnettäväksi päätösehdotuksen mukaisia läsnäolo- ja puheoikeuksia.

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti 2.9.2021 § 66 määrätä lautakunnan esittelijäksi joukkoliikennejohtaja Mika Periviidan. Tarkoituksenmukaista on myöntää pysyvä läsnäolo- ja puheoikeus toimikaudella 2023-2025 joukkoliikennejohtajan varahenkilölle suunnittelupäällikkö Juha-Pekka Häyryselle.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Periviita Mika, Joukkoliikennejohtaja

Läsnäolo- ja puheoikeus Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan kokouksissa toimikaudella 2023–2025 myönnetään seuraaville henkilöille:

  • yhdyskuntatekniikan päällikkö Antti Reinikka (Pirkkala)
  • hallintopäällikkö Kirsi Riihioja 20.8.2023 saakka (Ylöjärvi)
  • kehityspäällikkö Mari Ruissalo 21.8.2023 alkaen (Ylöjärvi)
  • logistiikkasuunnittelija Ville Lipasti (Nokia)
  • elinympäristöjohtaja Sirkku Malviala (Kangasala)
  • suunnittelupäällikkö Juha-Pekka Häyrynen (Tampere)

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Nimetyt

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)