Yhdyskuntalautakunnan alueellisen ympäristöterveydenhuollon jaosto, kokous 8.6.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 18 Eläinsuojelutyön yleisavustukset vuonna 2023 

TRE:23/06.10.02/2023

Valmistelija

  • Lundström Hanna, Hygieenikkoeläinlääkäri

Valmistelijan yhteystiedot

Valvontaeläinlääkäri Otto Kivirauma, puh. 040 180 6191, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Vuoden 2023 yleisavustukset julistettiin haettaviksi 2.1.2023. Hakuaika päättyi 31.1.2023 klo 15.45. Määräaikaan mennessä eläinsuojelutyön yleisavustusta haki kolme (3) yhteisöä. Vuonna 2022 hakijoita oli myös kolme (3). Kaksi (2) hakijoista kuitenkin veti hakemuksensa pois ennen päätösehdotuksen valmistelua. 

Yleisavustukset ovat harkinnanvaraisia. Yleisavustuksiin liittyvissä asioissa noudatetaan Tampereen kaupungin avustusten ja apurahojen yleiset periaatteet -asiakirjaa (kaupunginhallitus 19.9.2022). Yhdyskuntalautakunnan alaiset eläinsuojelutyön yleisavustukset jaetaan yhdistyksille yhdyskuntalautakunnan alueellisen ympäristöterveydenhuollon jaoston vahvistamien myöntämisperusteiden mukaisesti (15.12.2022 § 29). 

Yhdyskuntalautakunnan alaisiin eläinsuojelutyön yleisavustuksiin on vuonna 2023 käytettävissä yhteensä 2 500 euroa. Yleisavustuksia esitetään myönnettäväksi 2.500 euroa.

Eläinsuojelutyön avustuksia myönnettäessä huomioidaan erityisesti toiminta eläinten sijoittamiseksi tilapäisesti tai pysyvästi uuteen kotiin. Avustettavan toiminnan tulee olla ympärivuotista Tampereelle sijoittuvaa perustoimintaa. Lisäksi toiminnan tulee edistää kaupungin strategisten tavoitteiden toteutumista ja täydentää kaupungin toimintaa. 

Avustusta esitetään myönnettäväksi yhdelle (1) yhteisölle yhteensä 2 500 euroa.

Yhteisö Myönnetty 2022 Haettu 2023 Ehdotus 2023
Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys PESU ry 1 500 euroa 5 000 euroa 2 500 euroa
Myönnettävät avustukset 2023 yhteensä    

2 500 euroa

 

Tampereen kaupungin yleisavustusta saavien yhdistysten toivotaan käyttävän Tampere.Finland -tunnusta omassa viestinnässään.

Myönnetty avustus voidaan viranhaltijan päätöksellä joko keskeyttää tai avustus peruuttaa, mikäli avustusehtoja rikotaan tai mikäli edellytykset avustuksen saamiselle eivät täyty. Myönnetty avustus on käytettävä vuoden 2023 aikana eikä avustuksen käyttöä ole mahdollista siirtää seuraavalle vuodelle ilman myöntäjän lupaa.

Tampereen kaupungin avustustoiminnan periaatteiden mukaan hakijoiden, joille lautakunta on myöntänyt 10 000 euron avustuksen tai enemmän, tulee toimittaa edellisen toimintakauden asiakirjat niiden vahvistumisen jälkeen. Myös alle 10 000 euron avustuksen saajilta voidaan tarvittaessa pyytää erikseen kyseiset asiakirjat tarkistettavaksi ennen maksatusta.

Avustustoiminnassa otetaan huomioon valtiontukisääntely ja avustuksen kilpailuvaikutukset. Tampereen kaupungin avustustoiminnan periaatteiden mukaan kirjanpito on järjestettävä siten, että avustuksen käyttöä voidaan kirjanpidosta seurata.

Mikäli yhdistyksen toiminta on laaja-alaista, tulee yhdistyksen asiakirjoista voida todentaa avustettavan toiminnan sisältö ja kustannukset Tampereella tapahtuvassa toiminnassa.

Venäjän Ukrainaan tekemän hyökkäyksen vuoksi kaupungin myöntämää yleisavustusta ei ole tarkoitettu käytettäväksi Venäjän valtion tai sen edustamien virallisten tahojen kanssa tehtävään tai tukemaan toimintaan. Mikäli näin katsotaan tapahtuneen, avustussumma peritään kokonaisuudessaan takaisin.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Lundström Hanna, Hygieenikkoeläinlääkäri

Eläinsuojelutyön yleisavustukset vuonna 2023 myönnetään perusteluissa esitetysti yhdelle yhteisölle yhteensä 2 500 euroa.

Eläinsuojelutyön yleisavustukset maksetaan esityksen mukaisesti tililtä 472000, kustannuspaikka 111870. Avustusten maksatus voidaan aloittaa ennen päätöksen lainvoimaisuutta. 

Maksettu avustus voidaan periä takaisin, jos avustuspäätös muuttuu oikaisuvaatimuksen perusteella. Myönnetty avustus voidaan viranhaltijan päätöksellä joko keskeyttää tai avustus peruuttaa, mikäli avustusehtoja rikotaan tai mikäli edellytykset avustuksen saamiselle eivät täyty. Myönnetty avustus on käytettävä vuoden 2023 aikana eikä avustuksen käyttöä ole mahdollista siirtää seuraavalle vuodelle ilman myöntäjän lupaa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Hakijat, Otto Kivirauma, Mari Porma, Merja Bojang, Lauri Sund, Teemu Kipinoinen, Hanna Lundström, ostopalvelut.tilaaja@tampere.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.