Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta, kokous 23.8.2023

Lataa  Kuuntele 

§ 63 Osallistuminen Paikallisliikennepäiville Lahdessa 14.-15.9.2023 

TRE:3882/01.04.01/2023

Valmistelija

  • Periviita Mika, Joukkoliikennejohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Joukkoliikennejohtaja Mika Periviita, puh. 050 326 7007, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Noora Jalonen, puh. 040 142 4654, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Paikallisliikenneliitto ry järjestää 14.-15.9.2023 vuotuiset Paikallisliikennepäivät Lahdessa.

Paikallisliikennepäivät kokoavat joukkoliikennealan ammattilaiset ja päätöksentekijät kuulemaan asiantuntijaluentoja, tutustumaan joukkoliikenteen erikoisnäyttelyyn, saamaan uusinta tietoa sekä keskustelemaan kaupunkialueiden joukkoliikenteen ja liikennejärjestelmien kehittämisestä. Aiheina ovat tänä vuonna muun muassa asiakaslähtöisyyttä, automaatiota, bussijärjestelmien kehittämistä, kuljettajiin liittyviä teemoja ja tekoälyä.

Osallistumisen kustannukset ovat noin 1000 euroa henkilöä kohden sisältäen seminaarimaksun, majoituksen ja matkakustannukset.

Hallintosäännön 34 §:n 8) kohdan mukaan pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista lukuunottamatta tarkastuslautakuntaa.

Esitetään, että kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta nimeää kaksi edustajaansa osallistumaan Paikallisliikennepäiville 14.-15.9.2023 Lahteen.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Periviita Mika, Joukkoliikennejohtaja

Esitetään pormestarin päätettäväksi:

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan nimeäminä edustajina ___________ ja _____________ osallistuvat Paikallisliikennepäiville 14.-15.9.2023 Lahdessa.

Osallistumisesta aiheutuvat kustannukset suoritetaan luottamushenkilökoulutuksen määrärahoista.

Päätös

Esitetään pormestarin päätettäväksi:

Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan nimeäminä edustajina Ilkka Hjerppe ja Juha Alhamo osallistuvat Paikallisliikennepäiville 14.-15.9.2023 Lahdessa.

Osallistumisesta aiheutuvat kustannukset suoritetaan luottamushenkilökoulutuksen määrärahoista.

Kokouskäsittely

Asian esittelijä, joukkoliikennejohtaja Mika Periviita muutti päätösehdotuksensa seuraavaksi: ”Esitetään pormestarin päätettäväksi: Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan nimeäminä edustajina Ilkka Hjerppe ja Juha Alhamo osallistuvat Paikallisliikennepäiville 14.-15.9.2023 Lahdessa. Osallistumisesta aiheutuvat kustannukset suoritetaan luottamushenkilökoulutuksen määrärahoista.” Puheenjohtaja Pekka Salmi totesi näin muutetun päätösehdotuksen olevan asian käsittelyn pohjana.

Tiedoksi

Taina Lehmuskoski

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)