Kaupunginhallituksen konsernijaosto, kokous 12.12.2023

§ 117 Tiedoksi merkittävät asiat 

TRE:402/00.01.03/2023

Perustelut

1) Tilannekatsaus Tampereen Infra Oy:n toimintaan ja talouteen (hallituksen pj. Petri Olkinuora ja tj. Lauri Niemi), tilannekatsaus esitellään kokouksessa ennen Tampereen Infra Oy:n kilpailukykyselvityksen käsittelyä, jolloin katsaus toimii samalla asian johdantona.

2) Tilannekatsaus Suomen Hopealinja Oy:n toimintaan ja talouteen (hallituksen pj. Janne Salonen ja tj. Mari Vuorinen), klo 15.30

3) Konsernin yhtiöomistusten kirjanpitoarvoja on tarkasteltu kirjanpitolain edellyttämällä varovaisuuden periaatteella. Tästä johtuen Suomi-Rata Oy:n, Tavase Oy:n, Suomen Hopealinja Oy:n ja Tampereen Ravirata Oy:n osakkeiden arvonalennuksista on tehty viranhaltijapäätökset. Vuoden 2023 tilinpäätökseen näistä yhtiöistä tulee osakkeiden arvonalennuskirjausta yhteensä noin 2,49 milj. euroa.

4) Klo 16.00 lähtö tutustumaan Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:n hankkeeseen Sulkavuoressa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Konsernijaosto myönsi läsnäolo-​ ja puheoikeuden Tampereen Infra Oy:n toimitusjohtaja Lauri Niemelle, rakennuttamisjohtaja Milko Tietäväiselle ja Navico Oy:n konsultti Timo Perälälle. He olivat asiantuntijoina läsnä kokouksessa kohdan 1) käsittelyn ajan.

Konsernijaosto myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden Suomen Hopealinja Oy:n hallituksen puheenjohtaja Janne Saloselle ja toimitusjohtaja Mari Vuoriselle. He olivat asiantuntijoina läsnä kokouksessa kohdan 2) käsittelyn ajan.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)