Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta, kokous 24.1.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 9 Liikunnan projektiavustus retkiluisteluratojen ylläpitokustannuksiin kaudelle 2023–2024 

TRE:289/12.04.00/2024

Valmistelija

  • Etu-Seppälä Jukka, Liikunta- ja nuorisojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Liikunta- ja nuorisojohtaja Jukka Etu-Seppälä, puh. 050 342 2812, hallintokoordinaattori Leila Lahti, puh. 050 554 5820, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Kalle Kaunisto, puh. 040 485 1059, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin avustusten ja apurahojen yleiset periaatteet -asiakirjassa (kaupunginhallitus 19.9.2022 § 367) ja Liikunta-avustusten myöntämisperusteet -asiakirjassa (kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta 29.11.2023 § 55) määritellään periaatteet ja ehdot muun muassa liikunnan projektiavustusten myöntämiselle. 

Tampereen kaupungin hallintosäännön 17 § mukaan lautakunta päättää oman tehtäväalueensa osalta avustusten ja tukien myöntämisperusteista ja myöntämisestä kaupunginhallituksen määräämien yleisten periaatteiden mukaisesti. Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on kokouksessaan 29.11.2023 (§ 52) päättänyt avustuksia koskevan toimivaltansa siirrosta osittain viranhaltijoille. Päätöksen mukaan liikunta- ja nuorisojohtaja päättää liikunnan ja nuorten toiminnan kohdeavustusten myöntämisestä enintään 15 000 euroon asti. Koska nyt käsiteltävänä olevat projektiavustukset (kohdeavustukset) ovat suurempia kuin 15 000 euroa, on päätösvalta kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnalla (hallintosääntö 17 §).

Liikunnan projektiavustusta voivat hakea Tampereella toimivat rekisteröidyt yhdistykset ja säätiöt sekä retkiluisteluratoja ylläpitävät yritykset. Liikunta-avustusten myöntämisperusteet -asiakirjassa (s. 6) kuvatut retkiluistelutoiminnan tukemisen ja sitä koskevien hakemusten ehdot luetellaan alla.

Retkiluistelutoiminnan tukemiselle on Liikunta-avustusten myöntämisperusteet -asiakirjassa määritelty seuraavat ehdot:

  • riittävä vastuuvakuutus ja esteettömyys sekä kävelyn olosuhteen luominen retkiluisteluradan ulkopuolelle
  • riittävä omarahoitusvastuu projektin toteuttamiselle
  • toiminta on avointa ja rata kaikkien toiminnasta kiinnostuneiden käytettävissä
  • kaikkinainen radan kunnossapito-, käyttö- ja käyttäjäturvallisuusvastuu on avustuksen saajalla

 

Lisäksi hakemuksesta tai erillisistä liitteistä tulee Liikunta-avustusten myöntämisperusteet -asiakirjan mukaan käydä ilmi seuraavat asiat:

  • kilpailun, tapahtuman tai projektin toimintasuunnitelma
  • kilpailun, tapahtuman tai projektin talousarvio ja rahoitussuunnitelma
  • aikataulu
  • selvitys yhteistyökumppaneista ja projektille haettava muu tuki
  • hakijan yhteystiedot, mahdollinen y-tunnus sekä tilinumero

 

Hiking Travel, Hit Ky ja Tohlopin luistelurata ovat toimittaneet liikunta- ja nuorisojohtajalle selvitykset ja hakemukset kaudelle 2023–2024. Hakemukset ovat tämän asian liitteinä.

Esitetään, että liikunnan projektiavustusta retkiluisteluratojen ylläpitokustannuksiin kaudelle 2023–2024 myönnetään Hiking Travel HIT Ky:lle Näsijärvelle 30 000 euroa ja Tohlopin luisteluradalle Tohloppijärvelle 19 500 euroa. Esityksessä on huomioitu  avustusehdot, ratojen pituudet, turvallisuus sekä ratojen käyttäjämäärät ja saavutettavuus.

Retkiluistelukauden päätyttyä, kuitenkin viimeistään 31.12.2024 mennessä, avustuksen saajien tulee toimittaa kuluselvitykset. Selvityksissä tulee olla kopiot vähintään myönnetyn avustuksen määrää vastaavista maksetuista kulutositteista sekä tiliotteista, joista käy ilmi, että kulut on maksettu yrityksen tililtä. Selvitykset tulee toimittaa yhtenä pdf-tiedostona, jossa on selkeästi merkittynä yhteen kuuluva kulutosite ja tiliote. Selvitykset toimitetaan ensisijaisesti sähköisesti: leila.lahti(at)tampere.fi tai postitse osoitteella Tampereen kaupunki, Liikunta ja nuoriso, Ratinan rantatie 1, 33100 Tampere.

Myönnetty avustus voidaan viranhaltijan päätöksellä joko keskeyttää tai avustus peruuttaa, mikäli avustusehtoja rikotaan tai edellytykset avustuksen saamiselle eivät täyty.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Savisaari Lauri, Johtaja

Liikunnan projektiavustukset retkiluisteluratojen ylläpitokustannuksiin kaudelle 2023–2024 myönnetään seuraavasti:

Hiking Travel HIT Ky (y-tunnus 0921767-9): 32 250 euroa
Tohlopin luistelurata (y-tunnus 2821623-3): 17 250 euroa 

Avustusten saajilla on kaikkinainen radan kunnossapito-, käyttö- ja käyttäjäturvallisuusvastuu.

Avustukset maksetaan liikunnan ja nuorison kustannuspaikalta 137372 Liikunnan tukitoiminta, tililtä 498000 Muut menot, sisäinen tilaus 20775 Projektituet. Avustusten maksatus voidaan aloittaa ennen päätöksen lainvoimaisuutta sillä ehdolla, että avustuksen saaja sitoutuu palauttamaan saamansa avustuksen, mikäli päätös muuttuu muutoksenhaun vuoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Esittelijä teki muutoksen päätösehdotukseensa seuraavien hakijoiden osalta:

Hiking Travel HIT Ky (y-tunnus 0921767-9), esitettävä avustus muutettiin 32 250 euroon
Tohlopin luistelurata (y-tunnus 2821623-3), esitettävä avustus muutettiin 17 250 euroon

Puheenjohtaja hyväksyi näin muutetun päätösehdotuksen asian käsittelyn pohjaksi.

Tiedoksi

Hiking Travel HIT Ky, Tohlopin luistelurata, Jukka Etu-Seppälä, Leila Lahti

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.