Kaupunginhallituksen konsernijaosto, kokous 23.1.2024

§ 9 Tiedoksi merkittävät asiat 

TRE:278/00.01.03/2024

Perustelut

1) Tilannekatsaus Tampere-talo Oy:n toimintaan ja talouteen (hall. pj. Kristiina Michelsson, tj. Paulina Ahokas ja talousjohtaja Heli Loponen)

2) Tilannekatsaus Tullinkulman Työterveys Oy:n toimintaan ja talouteen (hall. pj. Kristiina Michelsson ja tj. Tiina Surakka)

3) Tilannekatsaus Avainta ry:n toiminnan lakkaamisesta johtuviin konserniyhtiöiden tes-tilanteisiin (mm. Business Tampere Oy, Tampereen Infra Oy, Hiedanrannan Kehitys Oy, Pirkanmaan Voimia Oy, Tampereen Tilapalvelut Oy). Yhdistyksen toiminta on lakkaamassa 1.1.2025 alkaen ja jäsenten tulee päättää järjestäytymisestään alkaneen vuoden aikana. Avainta ry suosittaa, että ns. KT-jäsenkelpoiset jäsenyhteisöt liittyisivät 1.1.2025 lukien KT:n jäseniksi. Kaupunginvaltuuston hyväksymän konserniohjeen mukaan kukin konserniyhtiö päättää itse järjestäytymisestään.

Päätösehdotus oli

Merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Esteellisyys

  • Rauno Ihalainen ilmoitti olevansa esteellinen kohdan 1) käsittelyyn. Esteellisyys todettiin hallintolain 28 §:n 7) kohdan perusteella. Ihalainen poistui kokouksesta kohdan 1) käsittelyn ajaksi.

Kokouskäsittely

Konsernijaosto myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden Tampere-talo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kristiina Michelssonille, toimitusjohtaja Paulina Ahokkaalle ja talousjohtaja Heli Loposelle. He olivat asiantuntijoina läsnä kokouksessa kohdan 1) käsittelyn ajan.

Konsernijaosto myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden Tullinkulman Työterveys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Kristiina Michelssonille ja toimitusjohtaja Tiina Surakalle. He olivat asiantuntijoina läsnä kokouksessa kohdan 2) käsittelyn ajan.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)