Kaupunginhallitus, kokous 8.4.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 148 Asunto- ja maapolitiikan linjausten seuranta 2023 

TRE:797/10.00.02/2023

Valmistelija

  • Heinämäki Anna-Kaisa, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Maankäyttöpäällikkö Heli Toukoniemi, puh. 040 806 4007 ja asunto- ja kehityspäällikkö Auli Heinävä, puh. 040 800 7391, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Lakiasiainjohtaja Laura Klami, puh. 040 543 2285, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 13.6.2022 asunto-​ ja maapolitiikan linjaukset vuosille 2022–2025. Linjausten toteutumista seurataan vuosittain asunto-​ ja kiinteistölautakunnassa sekä kaupunginhallituksessa.   

Asunto-​ ja maapolitiikan seurantaa varten on määritelty mittarit,​ jotka tavoitetasoineen on esitetty kaupunginvaltuuston hyväksymässä linjausdokumentissa jokaisen asunto-​ ja maapoliittisen tavoitteen lopuksi. Osa mittareista liittyy useampiin tavoitteisiin. Tämän päätöksen liitteenä olevassa seurantaraportissa esitetään mittareiden toteuma vuodelta 2023 suhteessa tavoitetasoon. Raportoinnin yhteydessä voidaan tarvittaessa esittää muutoksia tavoitetasoihin. 

Seurantaraportin oheismateriaaliksi on tehty Power Bi -​raportti,​ joka sisältää koko seuranta-​aineiston graafisina esityksinä. Kyseinen oheismateriaali julkaistaan kaupungin verkkosivuilla: Tampereen asunto-​ ja maapolitiikan linjaukset.   

Asunto-​ ja maapolitiikkaan liittyviä asioita seurataan myös kaupunkistrategian,​ talousarvion ja asunto-​ ja kiinteistölautakunnan palvelu-​ ja vuosisuunnitelman raportointien yhteydessä. 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Asunto- ja maapolitiikan linjausten 2022-2025 seuranta vuodelta 2023 merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden kiinteistöjohtaja Virpi Ekholmille. Hän oli asiantuntijana läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana.

Tiedoksi

Heli Toukoniemi, Auli Heinävä, Kaisu Kammonen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai valitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
-varhaiskasvatuslain 57 §:n mukaista huomautusta tai huomion kiinnittämistä (Varhaiskasvatuslaki 63 § 2 mom.)