Kaupunginhallitus, kokous 10.6.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 246 Suurtapahtumien tilannekatsaus 

TRE:2657/00.01.03/2024

Valmistelija

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Tapahtumajohtaja Perttu Pesä, puh. 050 587 6200, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Lakiasianjohtaja Laura Klami, puh. 040 543 2285, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin tavoitteena on olla kansainvälisen tason tapahtumien ja kulttuurin keskittymä, jossa elämysten äärelle houkutellaan ympäri vuoden. Kaupunki toimii aktiivisesti vahvistaakseen ja kansainvälistääkseen tapahtumatarjontaa ja tavoittelee Tampereelle lisää suurtapahtumia. Suurtapahtumakatsaus annetaan kaupunginhallitukselle 2–3 kertaa vuodessa. Katsaus perustuu suurtapahtumatyöryhmän työskentelyyn, jossa käydään säännöllisesti läpi haettavia ja toteuttavia tapahtumia.

Vuosi 2024 on suurtapahtumien osalta hieman edellisiä ja seuraavia rauhallisempi muun muassa sen vuoksi, että kyseessä on olympiavuosi. Vuoden suurin kansainvälinen tapahtuma on koripallon U18 EM-kilpailut heinä-elokuun vaihteessa.

Vuoden 2025 valmistelu on jo myös aktiivisesti käynnissä, ja tuleva vuosi on kansainvälisten tapahtumien näkökulmasta merkittävä. Vuonna 2025 Tampereella järjestetään mm. frisbeegolfin MM-kilpailut, yleisurheilun U20 EM-kilpailut sekä koripallon miesten EM-kilpailut.

Tampere menestyy erilaisilla vetovoimamittareilla ja tapahtumakaupunkina loistavasti, mutta kaupungin saavutettavuuteen liittyy erilaisia haasteita, joita on tunnistettu mm. juna- ja lentoliikenteen osalta, rajallisen majoituskapasiteetin, sekä tapahtumissa käytettävien tilojen- ja alueiden varaustilanteen suhteen. Lisäksi globaali kilpailu on koventunut merkittävästi.

Kaupunginhallitukselle esitellään tapahtumatilanne kesän 2024 osalta sekä luodaan katsaus tuleviin vuosiin niin suurtapahtumien kuin kongressienkin osalta.

Asian liite on salassa pidettävä viranomaisten toiminnan julkisuudesta säädetyn lain 24 § 1 momentin kohdan 17 perusteella.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Suurtapahtumien tilannekatsaus merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden tapahtumajohtaja Perttu Pesälle. Hän oli asiantuntijana läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana ja poistui ennen päätöksentekoa.

Tiedoksi

Teppo Rantanen, Iina Ojala, Perttu Pesä, Iitu Nieminen

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai valitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
-varhaiskasvatuslain 57 §:n mukaista huomautusta tai huomion kiinnittämistä (Varhaiskasvatuslaki 63 § 2 mom.)