Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta, kokous 13.8.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 104 Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan edustajan nimeäminen Valtakunnallisille Kotiseutupäiville 30.8.–1.9.2024 Vantaalle 

TRE:3633/00.03.01/2024

Valmistelija

  • Terho Sampo, Kulttuurijohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kulttuurijohtaja Sampo Terho, puh. 040 750 5254, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Kalle Kaunisto, puh. 040 485 1059, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kotiseutupäivät järjestetään 30.8.–1.9.2024 Vantaalla. Ilmoittautuminen on avoinna 11.8. asti osallistumispassien ja 18.8. asti retki-ilmoittautumisten osalta.

Valtakunnalliset Kotiseutupäivät ovat Suomen Kotiseutuliiton vuotuinen päätapahtuma, joka on järjestetty vuodesta 1949 lähtien. Tapahtuman tarkoituksena on kasvattaa kotiseututyön arvostusta ja esitellä järjestäjäaluetta. Päiville osallistuu satoja Kotiseutuliiton jäsenyhteisöjen edustajia ja kotiseutuklubilaisia eri puolilta Suomea, ja yleisötilaisuuksiin ottaa osaa tuhansia kotiseudun ystäviä lähiympäristöstä. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden ajatusten ja kokemusten vaihtoon, virikkeiden saamiseen ja elämysten kokemiseen.

Kotiseutupäivät ovat avoinna kaikille kiinnostuneille, ja ne tarjoavat erinomaisen tilaisuuden tutustua aitoon paikalliseen kulttuuriperintöön ja edistää alueellista yhteistyötä.

Vantaa juhlii kotiseutupäivien aikana 50-vuotisjuhlaa isännöidessään kotiseutupäiviä ensimmäistä kertaa. Tänä vuonna kyseessä ovat järjestyksessään 75. valtakunnalliset kotiseutupäivät.

Päivien aikana pidetään liiton vuosikokous, jaetaan kotiseututyön ansiomitalit sekä julkistetaan Vuoden kotiseutuyhdistys.
Suomen Kotiseutuliiton sääntömääräinen vuosikokous on lauantaina 31. elokuuta 2024 klo 10.00–12.00, valtakirja ja esityslista ovat liitteenä.
Vuosikokoukseen voi osallistua virallisena kokousedustajana paitsi Vantaalla myös etäyhteydellä ennakkoon ilmoittautuen. Jos osallistutaan pelkästään vuosikokoukseen paikan päällä Vantaalla, ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon, valtakirjan tarkastuttaminen ennen kokouksen alkua riittää.

Luottamushenkilöiden koulutuksen ja opintomatkojen periaatteiden mukaan keskusjärjestöjen,​ liittojen ym. järjestämiin valtakunnallisiin tilaisuuksiin voi toimielin nimetä keskuudestaan kerrallaan yhden osanottajan,​ joka on pääsääntöisesti varsinainen jäsen.
Valtakunnallisten kotiseutupäivien osallistumismaksu on 140 euroa. 
Osallistumismaksu,​ KVTES:n mukaiset matkakustannusten korvaukset voidaan maksaa kustannuspaikalta 113101,​ Toimielimet yhteiset.

Tampereen kaupungin hallintosäännön (1.5.2024) 34 § kohdan 8 mukaisesti pormestari päättää luottamushenkilöiden matkoista ja koulutuksista lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa. Lautakunta voi tehdä pormestarille esityksen alaiseensa toimintaan liittyviin edustus-​ ja koulutustilaisuuksiin nimettävistä henkilöistä.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Etu-Seppälä Jukka, Liikunta- ja nuorisojohtaja

Esitetään pormestarin päätettäväksi,​ että kulttuuri-​ ja vapaa-​aikalautakunnan edustajana Vantaan Kotiseutupäiville 30.8.–1.9.2024 oikeutetaan osallistumaan _________________.

Valtakunnallisten kotiseutupäivien osallistumismaksu on 140 euroa. Osallistumismaksu,​ KVTES:n mukaiset matkakustannusten korvaukset  voidaan maksaa kustannuspaikalta 113101,​ Toimielimet yhteiset.

Päätös

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta ei nimennyt edustajaa Valtakunnallisille Kotiseutupäiville 30.8.–1.9.2024 Vantaalle.

Tiedoksi

Nimetty, Jaana Leppäkorpi, Sampo Terho, Anne Valtakari, Mia Helin, Hanna Sandström, Aino Jokinen, tukipalvelut, hr.pirkanmaa@monetra.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.