Elinvoima- ja osaamislautakunnan työllisyysjaosto, kokous 24.9.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 23 Monialaisen tuen yhteistoimintamallin johtoryhmän asettaminen 

TRE:3901/00.01.05/2024

Valmistelija

  • Viinikka Atte, Hallintopäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Työllistymisen monialaisen tuen palvelujen johtaja Tommi Eskonen, puh. 050 3611 052, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Lain työllistymisen monialaisesta edistämisestä (381/2023) 9 §:n mukaisesti jokaisen hyvinvointialueen toimialueella on oltava monialaisen tuen yhteistoimintamallin organisointia varten vähintään yksi monialaisen tuen johtoryhmä 1.1.2025 alkaen.

Johtoryhmän tehtävänä on asettaa vuosittain toimialueensa tavoitteet. Tavoitteiden asettamisessa on otettava huomioon työvoimapalveluiden järjestämisestä annetun lain (380/2023) 21 §:ssä tarkoitetut työllisyyden edistämisen valtakunnalliset tavoitteet. Lisäksi johtoryhmän tehtävänä on asettaa puitteet yhteistoimintamallin organisointia johtavan henkilön tehtäville ja tukea johtavaa henkilöä näiden tehtävien hoitamisessa. Työvoimaviranomainen,​ hyvinvointialue ja Kansaneläkelaitos osoittavat monialaisen tuen yhteistoimintamalliin palvelua tarvitsevien asiakkaiden määrä huomioon ottaen riittävän määrän henkilöstöä. Johtoryhmään kuuluvien työvoimaviranomaisten,​ hyvinvointialueiden ja Kansaneläkelaitoksen on sovittava yhteistyösopimuksessa johtoryhmänsä toimialueen yhteistoimintamallin organisoimisesta ja resursoimisesta.

Hyvinvointialueen toimialueen työvoimaviranomaiset,​ hyvinvointialue ja Kansaneläkelaitos neuvottelevat johtoryhmien määrästä ennen johtoryhmien asettamista. Johtoryhmän toimialueen työvoimaviranomainen asettaa johtoryhmän ja nimeää henkilöt,​ jotka johtavat monialaisen tuen yhteistoimintamallin organisointia johtoryhmän asettamissa puitteissa.

Valtioneuvoston asetuksen työllistymistä edistävän monialaisen tuen yhteistoimintamallin organisoimisesta mukaisesti johtoryhmä asetetaan viideksi vuodeksi kerrallaan. Monialaisen tuen yhteistoimintamallin johtoryhmän jäseninä ovat kunkin johtoryhmän toimialueelle kuuluvan hyvinvointialueen ja työvoimaviranomaisen sekä Kansaneläkelaitoksen nimeämät henkilöt.

Pirkanmaan hyvinvointialue ja Kansaneläkelaitos ovat vastanneet työllisyysjaoston 27.8.2024 päättämään nimeämispyyntöön ja esittäneet edustajansa johtoryhmään. Pirkanmaan hyvinvointialue esittää johtoryhmään nimettäväksi vastuualuejohtaja Elina Anttilaa ja Elina Anttilan varajäseneksi toimialuejohtaja Maria Päivästä. Kansaneläkelaitoksesta johtoryhmään jäseneksi esitetään tiimipäällikkö Annukka Martikaista. Työvoimaviranomaisen edustajaksi ja johtoryhmän puheenjohtajaksi esitetään nimettävän Tampereen kaupungin työllistymisen monialaisen tuen johtaja Tommi Eskonen (Tommi Eskosen varajäseneksi palvelupäällikkö Mirva Rosholm) ja johtoryhmän jäseneksi aluejohtaja Lotta Lammi. 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Saari Regina, Työllisyysjohtaja

Asetetaan monialaisen tuen johtoryhmä 1.1.2025 alkaen.

Johtoryhmän puheenjohtajaksi nimetään Tampereen kaupungin työllistymisen monialaisen tuen johtaja Tommi Eskonen (henkilökohtaiseksi varajäseneksi Mirva Rosholm), varapuheenjohtajaksi Pirkanmaan hyvinvointialueen vastuualuejohtaja Elina Anttila (henkilökohtaiseksi varajäseneksi toimialuejohtaja Maria Päivänen) ja johtoryhmän jäseniksi kansaneläkelaitoksesta tiimipäällikkö Annukka Martikainen sekä Tampereen kaupungilta työllisyys- ja kasvupalvelujen aluejohtaja Lotta Lammi.

Päätös

Johtoryhmän puheenjohtajaksi nimetään Tampereen kaupungin työllistymisen monialaisen tuen johtaja Tommi Eskonen (henkilökohtaiseksi varajäseneksi Mirva Rosholm), varapuheenjohtajaksi Pirkanmaan hyvinvointialueen vastuualuejohtaja Elina Anttila (henkilökohtaiseksi varajäseneksi toimialuejohtaja Maria Päivänen) ja johtoryhmän jäseniksi kansaneläkelaitoksesta tiimipäällikkö Annukka Martikainen (henkilökohtaiseksi varajäseneksi Iida Ahtiainen) sekä Tampereen kaupungilta työllisyys- ja kasvupalvelujen aluejohtaja Lotta Lammi.

Kokouskäsittely

Esittelijä Regina Saari muutti päätösehdotusta siten, että kansaneläkelaitoksen tiimipäällikkö Annukka Martikaisen varajäseneksi lisätään Iida Ahtiainen. Puheenjohtaja totesi muutetun ehdotuksen olevan asian käsittelyn pohjana.

Tiedoksi

Johtoryhmään valitut 

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.