Kaupunginhallitus, kokous 16.5.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 212 Kansainvälisen toiminnan vuoden 2021 raportti 

TRE:3605/00.01.03/2022

Valmistelija

  • Linnamaa Reija, Strategiajohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kansainvälisten asioiden päällikkö Satu Vuorinen, puh. 040 538 8402, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen kaupungin hallintosäännön mukaiset kansainvälisen toiminnan periaatteet määriteltiin Kansainvälisen toiminnan tiekartassa 2021 (kaupunginhallitus 2.11.2020 § 453). Kansainvälisen toiminnan periaatteita määrittävä asiakirja päivitetään valtuustokausittain. Toimenpiteiden etenemistä seurataan ja raportoidaan vuosittain.

Vuoden 2021 kansainväliseen toimintaan koronapandemia vaikutti edelleen. Tampereen tavoite oli edelleen olla vetovoimainen ja kansainvälinen kaupunki ja houkutella Tampereelle kansainvälisiä osaajia, matkailijoita ja tapahtumia. Koronan negatiivinen vaikutus on näkynyt muun muassa kansainvälisten osaajien, tapahtumien ja matkailijoiden määrässä sekä oppilaitosten liikkuvuustoiminnoissa.

Osaa kansainvälisen tiekartan toimenpiteistä on kohdennettu tilanteeseen sopivaksi ja kehitetty esimerkiksi digitaalisia palveluita. Osaa toimenpiteitä on voitu edistää suunnitellusti.

Uusiakin avauksia ja kumppanuuksia pystyttiin koronasta huolimatta edistämään. Loppuvuoden hetkellisen koronarajoitusten vähenemisen seurauksena kansainvälisiä tapahtumia ehdittiin järjestää ja edistää muun muassa yhdenvertaisuustavoitetta IGEP-tapahtuman muodossa.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Kansainvälisen toiminnan vuoden 2021 raportti merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden kansainvälisten asioiden päällikkö Satu Vuoriselle sekä suhdetoiminta- ja markkinointipäällikkö Iina Ojalalle. He olivat asiantuntijoina läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana ja poistuivat ennen päätöksentekoa.

Brigita Krasniqi liittyi kokoukseen.

Tiedoksi

Reija Linnamaa, Iina Ojala, Satu Vuorinen, Minna Merikoski, Pekka Pernu, Jari Ahjoharju, Matias Ansaharju, Sanna Huikuri, Maggie Keskinen, Mari Lahtinen, Jaakko Laurila, Mia Lumio, Harri Ojala, Marju Leinonen, Aila Rajamäki, Katri Rauvola, Hannele Räikkönen, Mari Taverne

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)