Asunto- ja kiinteistölautakunta, kokous 7.12.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 187 Vellamon päiväkodin perusparannuksen lopputilitys 

TRE:1732/10.03.07/2020

Valmistelija

  • Ekholm Virpi, Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 0400 205 044, etunimi.sukunimi@tampere.fi, hankeinsinööri Petri Koivusilta, puh. 041 730 5496, etunimi.sukunimi@tilapa.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Hanna Sandström, puh. 040 750 1876, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Vellamon päiväkotihankkeen toteutussuunnitelma hyväksyttiin asunto- ja kiinteistölautakunnan kokouksessa 19.5.2021.

Uusi peruskorjattu päiväkotirakennus on mitoitettu kolmelle 20 lapsen päiväkotiryhmälle. Rakennus on yksikerroksinen ja lapekattoinen. Se muodostuu kahdesta siivestä, joita yhdistävät yhteiskäyttöiset tilat. Kolmen hoitoryhmän eli 60 lapsen tarpeisiin suunniteltuja päiväkodin ryhmätiloja on neljä. Kolme näistä tilaryhmistä sijaitsee ryhmäkohtaisissa tiloissa ja yksi yhteiskäyttöisissä tiloissa. Rakennuksessa on kaikkiin tiloihin esteetön pääsy. Osa päiväkotien ryhmätiloista soveltuu opetustiloiksi ilman rakennusteknisiä tilamuutoksia, jolloin varhaiskasvatuksen muuttuviin lapsimääriin voidaan reagoida joustavasti. Vastaavasti luokkatiloja on mahdollista käyttää leikkitiloina.

Arkkitehtisuunnitelmat on laatinut Arkkitehtitoimisto Q-Ark Oy, joka on toiminut myös hankkeen pääsuunnittelijana. Pihasuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Q-Ark Oy, pohjarakennesuunnittelusta Ramboll Finland Oy, LVIA-suunnittelusta Insinööritoimisto Sol-Air Oy, sähkösuunnittelusta Sähkötekniikka Kari Siren Oy, rakennesuunnittelusta Ramboll Finland Oy ja akustiikkasuunnittelusta Arkkitehtitoimisto Q-Ark Oy.

Hankkeen rakennuttamisesta on vastannut Tampereen Tilapalvelut Oy. Kohteen projektipäällikkönä toimi Petri Koivusilta. Rakennustöiden valvojana toimi Tommi Lehtonen, Ramboll CM Oy:ltä, LVI-töiden valvojana Kimmo Pajula, sähkötöiden valvojana Timo Harjula ja rakennusautomaatiotöiden valvojana Teppo Källi.

Rakennus- ja talotekniikkaurakat kilpailutettiin kokonaisurakkana kansallisen hankintamenettelyn mukaisesti avoimena hankintakyselynä maaliskuussa 2021. Rakennustöistä vastasi päätoteuttajana R4-Korjausrakennus Oy, IV-töistä KR-Airsaft Oy, putkitöistä Putkityö KV Oy, sähkötöistä MT-Electric Oy ja rakennusautomaatiotöistä Fidelix Oy.

Rakennustyöt aloitettiin kesäkuussa 2021 ja ne valmistuvat kesäkuussa 2022, jonka jälkeen pihatyöt valmistuivat heinäkuussa 2022. Päiväkodin toiminta alkoi elokuun alussa 2022.

Vellamon päiväkotihankkeen tunnusluvut:

 

Suunnitelma

Toteutuma

 Bruttoala yhteensä, m2

856

856

 Hankinta-arvo, milj. euroa

2,480

2,450

 Kustannukset, euroa/br-m2

2 952

2 862

 Töiden aloitus

6/2021

6/2021

 Kohde valmis

6/2021

6/2021

     

 

Lopulliset toteutuskustannukset alittuivat 30 000 eurolla toteutussuunnitelmassa arvioituihin kustannuksiin verrattuna. Hanke käytti päiväkotien perusparannuksiin varattua määrärahaa, jonka vuosittaista kokonaissummaa ei ylitetä.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Vellamon päiväkodin perusparannus -hankkeen lopputilitys hyväksytään.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Hankeinsinööri Petri Koivusilta saapui kokoukseen asian käsittelyn aikana.

Tiedoksi

Virpi Ekholm, Niko Suoniemi, Anni Andrejeff, Arto Huovila, Elli Rasimus, Elina Kalliohaka, Anu Rajala, kitiatalous, tilapalvelut@tilapa.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)