Tampereen nuorisovaltuusto, kokous 23.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 119 Nuorisovaltuuston toimintasääntö 

TRE:1203/00.01.03/2022

Valmistelija

  • Niskanen Päivi, Johtava koordinaattori

Lisätietoja päätöksestä

Nuoriso-ohjaaja Jenna Naukkarinen, puh. 050 385 0222, etunimi.sukunimi@tampere.fi.

Perustelut

Nuorisovaltuustolla on ollut käytössä sen itse hyväksymä toimintasääntö 2000-luvun alusta lähtien. Siitä käytettiin silloin nimitystä johtosääntö. Tämänhetkisen toimintasäännön on hyväksynyt Tampereen kaupungin nuorisovaltuusto 26.10.2021.

Nuorisovaltuuston toimintasääntö pitää sisällään kaikki nuorisovaltuustotoiminnan olennaisimmat asiat, joita toiminnan harjoittaminen Tampereen kaupungissa edellyttää. Nuorisovaltuuston toimintasääntö on valmisteltu täysin nuorisolähtöisesti osallistuvia menetelmiä hyödyntäen. On perusteltua päivittää nuorisovaltuuston toimintasääntöä ehdotetun liitteen mukaisesti. Päivittämistyössä on pyritty korjattu toimintasäännön sisällöllisiä ristiriitaisuuksia sekä päivittämään toimintasäännön kirjaukset ajan tasalle.

Tampereen kaupungin hallintoyksikkö on vuoden 2022 kevään aikana valmistellut oman versionsa nuorisovaltuuston toimintasäännöstä, jota kutsutaan valmistelu puolelta toimintaohjeeksi. Myös muille vaikuttamistoimielimille laadittiin toimintaohjeet, jotka vietiin kaupunginhallituksen hyväksyttäväksi 20.6.2022. Nuorisovaltuustoa kuultiin toimintaohjeen valmistelussa 3.2.2022 järjestetyssä nuorisovaltuuston kehittämisseminaarissa nuoriso-ohjaajavetoisesti. Lisäksi nuorisovaltuuston jäsenet ja varajäsenet saivat jättää yksilöityä palautetta.

Päätösehdotus oli

Nuorisovaltuusto hyväksyy toimintasääntömuutokset, jotka tulevat voimaan 1.1.2023.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kokouksen puheenjohtaja esitti muutosehdotuksen päätösehdotukseen: ”Nuorisovaltuusto hyväksyy toimintasääntömuutokset, jotka tulevat voimaan 1.1.2023.” Alkuperäinen päätösehdotus oli: ”Nuorisovaltuusto hyväksyy toimintasäännön.” Kokouksen puheenjohtaja totesi muutosehdotuksen toimivan käsittelyn pohjana.

Liitteet

1. Nuorisovaltuuston_toimintasaanto_esitys_kaupunginhallitukselle

2.Tampereen_kaupungin_hallintoyksikon_valmistelema_toimintaohje_luonnos

3. Nuorisovaltuuston_lausunto_toimintaohjeen_valmistelusta

Tiedoksi

Kaupunginhallitus

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)