Elinvoima- ja osaamislautakunta, kokous 14.2.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 22 Tampereen seudun ammattiopiston strategisen ohjelman 2023–2025 väliraportti (yhteistoiminta-alueen asia) 

TRE:7546/00.01.02/2022

Valmistelija

  • Viskari Kirsi, Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420 ja kehitysjohtaja Tuula Hoivala, puh 050 329 5711, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Elinvoima- ja osaamislautakunta on 13.12.2022 (§ 139) hyväksynyt Tredun strategisen ohjelman 2023–2025, joka sisältää Tredun mission, vision, arvot ja kehittämisen kärjet. Lisäksi lautakunta on 18.1.2023 (§ 7) hyväksynyt Tredun strategisen ohjelman toteuttamissuunnitelman 2023–2025. Hallintosäännön (1.6.2023) 17 § mukaisesti lautakunnan tehtävänä on seurata toiminnan ja talouden tavoitteiden toteutumista.

Tredun strategisen ohjelman keskiössä ovat kestävä elämäntapa ja ekologisen, taloudellisen ja sosiaalisen kestävyyden tavoitteet. Keinoina kestävään elämäntapaan ovat älykkään teknologian hyödyntäminen sekä yrittäjyys ja yrittäjämäinen toiminta, eli kehittämisen kärjet. Hyödynnämme aiemman Tredun strategisen ohjelman aikana tehtyjä toimia, hankintoja ja osaamista. 

Henkilöstöä kannustetaan strategisten tavoitteiden saavuttamiseen sprinttien muodossa, kokeillen ja ketterästi. Sprintti on rajattu ajanjakso, jonka aikana kokeillaan, kehitetään tai tehdään yhdessä jotain kestävämmän elämäntavan saavuttamiseksi. Sprintit kirjataan Tredun yhteiseen SprinttiPankkiin, joka kokoaa sprintit yhteen. SprinttiPankin avulla sprinttien seuranta ja raportointi on helppoa. Kaikki tredulaiset voivat tutustua jo tehtyihin sprintteihin ja lisätä omia sprinttejä. SprinttiPankki tarjoaa jokaiselle matalan kynnyksen väylän jakaa tietoa kaikkien tredulaisten kesken. Tredun strateginen ohjelma toteutuu arjessa sprintti kerrallaan. 

Strategisen ohjelman toteuttamissuunnitelmassa on määritelty kehittämisen kärkien mittarit, joiden avulla strategisen ohjelman toteutumista arvioidaan. Lisäksi arvioinnissa huomioidaan sprintit. Arviointi on tehty liikennevalomenetelmällä, jossa vihreä väri merkitsee toimenpidekokonaisuuden etenemistä, keltainen valo toimenpidekokonaisuuden käynnistymistä ja punainen valo ettei toimenpidekokonaisuus ole käynnistynyt. Harmaalla merkitään ne, joiden toteutumista ei voida arvioida. 

Arvioitaessa strategista ohjelmaa kokonaisuutena, toteuttaminen etenee suunnitellusti. Suurin osa teemoista (seitsemän yhdeksästä) tuli määritellyksi keltaiseksi, mikä kertoo strategisen ohjelmakauden olevan alkuvaiheessa. Sosiaalisen kestävyyden kaikki kolme teemaa arvioitiin keltaisiksi. Vihreän valon sai yksi teema sekä taloudellisen että ekologisen kestävyyden alta. Yksikään teema ei ole punaisella.

Tämän asian liitteenä olevassa Tredun strategisen ohjelman 2023–2025 väliraportissa esitellään tarkemmin kehittämisen kärkien mittarit ja strategisen ohjelman teemojen toteutumat.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun strategisen ohjelman 2023–2025 väliraportti merkitään tiedoksi.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tredun johtoryhmä, Ville Sipiläinen, Kaisa Luhtala, Eeva Kaura

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai valitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)
-varhaiskasvatuslain 57 §:n mukaista huomautusta tai huomion kiinnittämistä (Varhaiskasvatuslaki 63 § 2 mom.)