Elinvoima- ja osaamislautakunta, kokous 14.2.2024

Lataa  Kuuntele 

§ 24 Elinvoima- ja osaamislautakunnan päätösvallan siirto Tampereen seudun ammattiopiston viranhaltijoille (yhteistoiminta-alueen asia) 

TRE:647/00.02.01/2024

Valmistelija

  • Viskari Kirsi, Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja, ammatillinen koulutus Kirsi Viskari, puh. 0400 376 420 ja suunnittelupäällikkö Johanna Järvensivu, puh. 040 517 0316, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Elinvoima- ja osaamilautakunta on aiemmin siirtänyt toimivaltaansa Tampereen ammattiopisto Tredun koulutuspäälliköille muun muassa koulutukseen osallistumisesta koskevien todistusten ja opiskelijan osaamista osoittavien todistusten antamisesta. Lisäksi lautakunnan toimivaltaa on siirretty koulutustarkastajalle koulutukseen osallistumista koskevien todistusten antamisesta.

Tredussa on tavoitteena siirtyä sähköisiin tutkintotodistuksiin kevään 2024 kuluessa. Todistukset allekirjoitetaan sähköisesti ja sähköisen allekirjoituksen varmentamiseen käytetään Digi- ja väestötietoviraston myöntämiä varmenteita. Allekirjoitusvarmenne sijaitsee niin sanotun organisaatiokortin sirulla.

Todistusten sähköistämisprosessin yhtenä kehittämistoimenpiteenä on keskittää todistusten allekirjoittaminen Tredun kolmelle koulutusjohtajalle. Käyttöön otettavan todistuspalvelun avulla pystyy allekirjoittamaan todistukset kerralla jopa sadoille opiskelijoille, joten keskittämisellä ei merkittävästi lisättäisi koulutusjohtajien työtä. Todistusten allekirjoittamisen keskittäminen kolmelle henkilölle vajaan neljänkymmenen henkilön sijaan vähentäisi varmenteiden hallinnointiin liittyvää ylläpitotyötä ja organisaatiokorttien tulevia hankintakustannuksia. 

Elinvoima- ja osaamislautakunnan toimivallan siirtoa koskevaa päätöstä 1.11.2023 § 162 on päivitettävä, mikäli päätösvalta todistusten allekirjoittamisesta siirretään koulutusjohtajille todistusten sähköistämisprosessin myötä. Päivitetty vallan toimivallan siirto tulisi voimaan 1.4.2024. Ehdotus lautakunnan toimivallan siirtämiseksi Tredun viranhaltijoille 1.4.2024 alkaen on tämän asian liitteenä.

Tredun organisaatio uudistuu 1.8.2024. Kun organisaatiouudistus on valmis, tullaan nyt esitettävää toimivallan siirtoja kuvaavaa asiakirjaa päivittämään uudestaan. Uudessa organisaatiossa koulutusalat on ryhmitelty alakohtaisesti ja muun muassa koulutusjohtajien virat muuttuvat osaamisalajohtajan tehtäviä vastaaviksi. 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Liitteessä kuvatut elinvoima- ja osaamislautakunnan toimivallan siirrot Tampereen seudun ammattiopisto Tredun viranhaltijoille hyväksytään ja ne tulevat voimaan 1.4.2024.

Tämä päätös kumoaa elinvoima- ja osaamislautakunnan päätöksen 1.11.2023 § 162.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Tredu johtoryhmä, koulutuspäälliköt, Merja M Hakkarainen, Tarja Kirvesmäki, Liisa Klinge, Johanna Järvensivu, ko-pa-li

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Frenckellinaukio 2 B, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 16 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.