Elinvoima- ja osaamislautakunta, kokous 9.12.2020

Lataa  Kuuntele 

§ 133 Opintoasiainjohtajan viran perustaminen Tampereen seudun ammattiopisto Treduun (yhteistoiminta-alueen asia) 

TRE:6428/01.02.01/2020

Valmistelija

  • Kallioinen Outi, Johtaja, ammatillinen koulutus

Valmistelijan yhteystiedot

Johtaja, ammatillinen koulutus Outi Kallioinen, puh. 044 423 5473 ja henkilöstöpäällikkö Satu Kuivasto, puh. 040 806 4083, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Aino Jokinen, puh. 040 801 6103, etunimi. sukunimi@tampere.fi 

Perustelut

Toisen asteen ammatillisen koulutuksen organisoitumisessa ja toimintaympäristössä on viime vuosien aikana tapahtunut useita merkittäviä muutoksia. Organisointia on edelleen tarpeen jatkaa. Opiskelijoille tarjottavien palvelujen johtaminen on tällä hetkellä hajautettuna eri kampuksille ja matriiseihin, mikä osaltaan tuo epätasaisuutta palvelun laatuun ja niiden saatavuuteen. Uusia haasteita opiskelijapalveluihin tuo oppivelvollisuuden laajeneminen joka vaatii oppilaitoksilta uudenlaista toimintaa ja moninaista yhteistyötä opiskelijoiden koti- ja asuinkuntien kanssa. Edellä mainituista seikoista johtuen, esiin on noussut tarve kehittää opiskelijapalvelujen kokonaisuutta uudistamalla opiskelijapalvelujen organisointia. Uudelleen organisoidun toiminnan on tarkoitus käynnistyä 1.5.2021. Opiskelijapalveluja johtamaan on tarpeen perustaa opintoasiainjohtajan virka.

Opintoasiainjohtajan tehtävän tarkoituksena on johtaa opiskelijapalvelujen kokonaisuuden toimintaa. Hän vastaa toimintaprosessien johtamisesta, toiminnan suunnittelusta, toteuttamisesta, kehittämisestä ja laadusta ammatillisen oppimisen palveluissa sekä toimii vastuualueensa palvelukokonaisuuksien henkilöstön esimiehenä.

Esitetään perustettavaksi Tampereen seudun ammattiopisto Treduun opintoasiainjohtajan virka 1.1.2021 alkaen seuraavasti:

Toimintayksikkö: Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue, ammatillisen koulutuksen palveluryhmä, Tampereen seudun ammattiopisto, Tredu

Tehtävänimike: opintoasiainjohtaja

Vakanssien määrä: 1

Palvelussuhteen laji: virka

Esimies: Johtaja, ammatillinen koulutus

Sopimus: KVTES

Rinnastus vakanssiin: 50072103

Hinnoittelu: KVTES 9999 9999, palkkaryhmä 2

Tehtäväkohtainen peruspalkka: 4,557.94 euroa/kk

Asema: itsenäinen (tai johtava)

Työaikamuoto: KVTES toimistotyöaika

Kokonaistyöaika: 100 %

Tehtävänkuva (id 5309187) on tallennettu Donnaan arkistonmuodostussuunnitelman mukaisesti.

Kelpoisuusehdot määräytyvät opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista annetun asetuksen 986/1998 § 13 ja § 15 mukaan.

Hallintosäännön 43 § perusteella viran perustamisesta päättää lautakunta alaisessaan toiminnassa.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueelle ammatillisen koulutuksen palveluryhmään perustetaan perusteluissa esitetyn mukaisesti opintoasiainjohtajan virka 1.1.2021 alkaen. Esimiehenä toimii johtaja, ammatillinen koulutus.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Esittelijä muutti päätösehdotusta seuraavasti, joka oli asian käsittelyn pohjana: "Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueelle ammatillisen koulutuksen palveluryhmään perustetaan perusteluissa esitetyn mukaisesti opintoasiainjohtajan virka 1.1.2021 alkaen. Esimiehenä toimii johtaja, ammatillinen koulutus".

Tiedoksi

Outi Kallioinen, Satu Kuivasto, Kristiina Karppi, Regina Blom, Piritta Haapahuhta, tredu.henkilostoasiat@tampere.fi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)