Kaupunginhallitus, kokous 23.8.2021

Lataa  Kuuntele 

§ 382 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle koskien Frenckellin virastorakennuksen kaupasta tehtyä valitusta 

TRE:4073/02.06.02/2019

Valmistelija

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Lakimies Jyri Nuojua, puh. 044 430 9030 ja kiinteistöjohtaja Virpi Ekholm, puh. 040 020 5044, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 17.5.2021 § 69 Frenckellin virastorakennuksen myynnin. Päätöksestä on valitettu Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Valituksessa on vaadittu kaupan purkua sillä perusteella, että olisi tapahtunut menettelytapavirhe, toimivallan ylitys ja ostajan ei olisi mahdollista täyttää sopimusehtoja.

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on pyytänyt kaupungilta lausuntoa valituksen johdosta. Määräpäivä lausunnon antamiselle on 10.9.2021. Hallintosäännön 15 §:n kohdan 24 mukaan kaupunginhallitus päättää lausunnon antamisesta valtuuston päätöstä koskevan valituksen johdosta, jos kaupunginhallitus yhtyy valtuuston päätökseen.

Ehdotus Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle annettavaksi lausunnoksi on liitteenä. Ehdotuksen mukaan valitus tulee jättää tutkimatta, sillä esitettyjen vaatimuksien tutkiminen ei lähtökohtaisesti kuulu hallintotuomioistuimen toimivaltaan ja toissijaisesti hylätä perusteettomana. Kaupunginvaltuuston päätös ei ole ollut lainvastainen.

Päätöksen liitteet sisältävät henkilötietoja, minkä johdosta niitä ei julkaista kaupungin internet-sivuilla.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle annetaan liitteenä oleva lausunto.

Asian käsittelyä hallinto-oikeudessa kiirehditään erityisesti kaupungin virastotalotilahankkeen ja kaavan etenemisen johdosta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Eriävä mielipide

  • Aarne Raevaara ilmoitti päätökseen eriävän mielipiteen.

Kokouskäsittely

Asian käsittelyn kuluessa Aarne Raevaara esitti, että asia palautetaan uudelleen valmisteltavaksi. Lassi Kaleva kannatti ehdotusta.

Puheenjohtaja tiedusteli Raevaaran palautusehdotuksen saamaa kannatusta. Hän totesi, ettei sitä voitu hyväksyä yksimielisesti, joten siitä oli äänestettävä.

Puheenjohtajan äänestysesitys: Raevaaran palautusehdotus JAA, asian käsittelyn jatkaminen EI. Äänestyksen tulos: Asian käsittely jatkui äänin 11-2.

Äänestystulokset

  • Jaa 2 kpl 15%

    Lassi Kaleva, Aarne Raevaara

  • Ei 11 kpl 85%

    Anna-Kaisa Ikonen, Lauri Lyly, Kalervo Kummola, Aila Dündar-Järvinen, Milka Hanhela, Anne-Mari Jussila, Kirsi Kaivonen, Brigita Krasniqi, Jouni Markkanen, Jaakko Stenhäll, Sari Tanus

Tiedoksi

Jyri Nuojua, Virpi Ekholm, Ari Kilpi, Niko Suoniemi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)