Tampereen Vesi Liikelaitoksen johtokunta, kokous 19.10.2021

Lataa  Kuuntele 

§ 103 LISÄPYKÄLÄ: Tampereen Veden johtokunnan tutustumismatka Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy:n Ahveniston tekopohjavesilaitokseen  (lisäpykälä) 

TRE:7299/01.02.02/2021

Valmistelija

  • Jokela Petri, Toimitusjohtaja

Perustelut

Tavase Oy on kutsunut Tampereen Veden johtokunnan tutustumaan Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy:n Ahveniston tekopohjavesilaitokseen tiistaina 2.11.2021 klo 13 - 17. Vierailun tarkoituksena on esitellä talousveden valmistamista tekopohjavesimenetelmällä. Ahveniston tekopohjavesilaitos on aloittanut toimintansa vuonna 1976 ja siellä on käytössä kolme eri imeytysmenetelmää (allasimeytys, kaivoimeytys, sadetusimeytys). Tekopohjavesilaitos sijaitsee keskellä Hämeenlinnan kaupunkia Ahvenistonharjulla. Vierailuun sisältyy kävely harjualueella helppokulkuisella kulkuväylällä sekä tekopohjavesilaitoksen toiminnan ja kokemusten esittely auditoriossa kahvitarjoilun yhteydessä. Vierailua Hämeenlinnassa isännöi Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy:n toimitusjohtaja Jukka Meriluoto. Matkaan osallistuu myös Hämeenlinnan Seudun Vesi Oy:n aikaisempi toimitusjohtaja Timo Heinonen, joka nykyisin toimii Tampereen Seudun Keskuspuhdistamo Oy:n toimitusjohtajana. Tavase Oy:tä matkalla edustavat hallituksen puheenjohtaja Janne Salonen, hallituksen jäsen Kari Kankaala ja toimitusjohtaja Petri Jokela. Matkalle on kutsuttu myös viranhaltijoita sekä Tampereen kaupunginhallituksen ja konsernijaoston edustajat.

Tampereen kaupungin luottamushenkilöiden koulutusta ja opintomatkojen periaatteita koskevan konsernimääräyksen mukaan pormestari päättää luottamushenkilöiden osallistumisesta matkoille ja koulutustilaisuuksiin lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa. Pormestari päättää matkoille ja tilaisuuksiin osallistumisesta perusteltujen esitysten pohjalta tapauskohtaisesti. Järjestettävillä opinto- ja koulutusmatkoilla on oltava kiinteä yhteys asianomaisen toimielimen toimialueeseen. Pormestarille on esitettävä matkan ohjelma, osanottajaluettelo ja kustannusarvio.

Tutustumismatkan kustannuksista vastaa Tavase Oy. Tampereen Vesi vastaa mahdollisista ansionmenetyskorvauskustannuksista.

Tutustumismatkan ohjelma on liitteenä. 

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Jokela Petri, Toimitusjohtaja

Esitetään pormestarin päätettäväksi:

Tampereen Vesi Liikelaitoksen johtokunnan varsinaiset jäsenet ja kaupunginhallituksen edustaja oikeutetaan osallistumaan Tavase Oy:n järjestämälle tutustumismatkalle 2.11.2021.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin. 

Kokouskäsittely

Esitetään pormestarin päätettäväksi:

Tampereen Vesi Liikelaitoksen johtokunnan varsinaiset jäsenet ja kaupunginhallituksen edustaja oikeutetaan osallistumaan Tavase Oy:n järjestämälle tutustumismatkalle 2.11.2021.

Tiedoksi

Jukka Tapiola, toimielinpalvelut@tampere.fi