Asunto- ja kiinteistölautakunta, kokous 9.2.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 24 Rollikkahalli kulttuuritilaksi - kuntalaisaloite 

TRE:4764/10.03.06/2021

Valmistelija

  • Ekholm Virpi, Kiinteistöjohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kiinteistöpäällikkö Teemu Alavenetmäki, puh. 041 730 1631 ja kehittämispäällikkö Jaakko Laurila, puh. 044 430 9014, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Hanna Sandström, puh. 040 750 1876, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kuntalaisaloitteessa esitetään kaupungin omistaman Rollikkahallin kiinteistön muuttamista kulttuurin monitoimitiloiksi. Aloitteessa todetaan, että Tampereella on huutava pula kulttuurille sopivista työ- ja toimintatiloista. Aloitteen tekijän mukaan kiinteistö tulisi pitää kaupungin omistuksessa, jotta siinä voitaisiin huomioida kohtuullinen vuokrataso.

Aloitteessa esitetyn ratkaisun valmistelu on käynnissä. Rollikkahallin lännenpuoleisessa päädyssä sijaitsevat, aiemmin Tredun käytössä olleet tilat ovat tyhjinä. Tyhjiin tiloihin on tavoitteena avata noin 2000 m²:n kokoinen kulttuurin monitoimitila talvella 2022-2023. Tiloihin tehdään kunnostustoimenpiteitä ennen niiden käyttöönottoa kulttuuritiloiksi. Kiinteistön muiden tilojen toimijat jatkavat olemassa olevien vuokrasopimustensa mukaisesti. Kiinteistö on kaupungin omistuksessa.

Tilat vuokrataan kaupungin sisäisesti kulttuuripalveluille, joka etsii käyttöoikeussopimuskilpailutuksen kautta tilaan operaattorin. Operaattori edelleen vuokraa tilat kohtuullisella hinnalla yksittäisille kulttuuritoimijoille ja vastaa toiminnan koordinoinnista ja kehittämisestä.

Rollikkahallin lisäksi kulttuuritilojen tarpeeseen kehitetään muita ratkaisuja. Rollikkahallin avaamisella kulttuurikäyttöön ja muilla kulttuuritilaratkaisuilla tavoitellaan Tampereen strategian mukaisesti kulttuurialan toimintaedellytysten vahvistamista. Työtä ohjaa talvella 2020-2021 laadittu kulttuuritilaselvitys.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Rantanen Teppo, Johtaja

Kuntalaisaloitteeseen annetaan perustelutekstinä oleva vastaus.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Henkilötietoja sisältävä teksti

Salassapidettävät tiedot poistettu.

Tiedoksi

Aloitteen tekijä, Lauri Savisaari, Juha Ahonen, Jaakko Laurila, Niko Suoniemi

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)