Kaupunginhallitus, kokous 20.6.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 277 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle asemakaavaehdotusta 8663 koskevan valituksen johdosta 

TRE:4353/10.02.01/2022

Valmistelija

  • Nurminen Mikko, Johtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Kaavoitusarkkitehti Hanna Ohtola,​ puh. 041 730 0143 ja lakimies Heidi Ruonala,​ puh. 040 569 1218,​ etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio,​ puh. 040 5144 884,​ etunimi. sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 11.4.2022 § 58 asemakaavaehdotuksen nro 8663,​ Särkänniemen huvipuistoalue,​ Sara Hildenin museo,​ Onkiniemen entinen tehdasalue,​ Mustalahden satama,​ Kortelahti ja rantaväylän tiealue,​ Särkänniemen alueen asemakaavan muutos.

Päätöksestä on tehty valitus Hämeenlinnan hallinto-​oikeudelle. Valituksessa on vaadittu, että ensisijaisesti Tampereen kaupunginvaltuuston päätös 11.4.2022 § 58 kumotaan ja palautetaan uudelleen käsiteltäväksi sellaisin Hämeenlinnan hallinto-oikeuden antamin määräyksin, ettei Särkänsillan rakentaminen saa vaikuttaa heikentävästi alueen laivaliikenteeseen eikä arvokkaaseen kulttuuriympäristöön, toissijaisesti vaaditaan päätöksen hylkäämistä asemakaavan Särkänsiltaa koskevilta osin. Lisäksi vaaditaan Tampereen kaupungin velvoittamista korvaamaan valittajien valituksesta syntyneet kustannukset täysimääräisesti.

Hämeenlinnan hallinto-​oikeus on pyytänyt kaupungilta lausuntoa valitusten johdosta. Määräpäivä lausunnon antamiselle on 30.6.2022. Hallintosäännön 15 §:n kohdan 24 mukaan kaupunginhallitus päättää lausunnon antamisesta valtuuston päätöstä koskevan valituksen johdosta,​ jos kaupunginhallitus yhtyy valtuuston päätökseen. Kaavoitusarkkitehti Hanna Ohtolan ja lakimies Heidi Ruonalan ehdotus Hämeenlinnan hallinto-​oikeudelle annettavaksi lausunnoksi on liitteenä. Ehdotuksen mukaan valitukset tulee hylätä. Kaupunginvaltuuston päätös kaavan hyväksymisestä ei ole ollut lainvastainen.

Päätöksen liitteet sisältävät henkilötietoja,​ minkä johdosta niitä ei julkaista kaupungin internet-​sivuilla.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Hämeenlinnan hallinto-​oikeudelle annetaan liitteen mukainen lausunto asemakaavaehdotusta nro 8663 koskevan valituksen johdosta. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Kokouskäsittely

Kaupunginhallitus myönsi läsnäolo- ja puheoikeuden johtaja Mikko Nurmiselle. Hän oli läsnä kokouksessa asian käsittelyn aikana ja poistui ennen päätöksentekoa.

Tiedoksi

Hämeenlinnan hallinto-oikeus, Elina Karppinen, Hanna Ohtola, Heidi Ruonala

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)