Alueellinen jätehuoltolautakunta, kokous 6.10.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 44 Jätelautakuntien neuvottelupäiville osallistuminen 15.-16.11.2022 

TRE:6692/01.04.01/2022

Valmistelija

  • Toppila Anu, Jätehuoltopäällikkö

Valmistelijan yhteystiedot

Jätehuoltopäällikkö Anu Toppila, puh. 040 806 3362, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Hallintosihteeri Jonna Koivumäki, puh. 040 124 1626, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

FCG Oy järjestää 15.-16.11.2022 valtakunnalliset jätelautakuntien neuvottelupäivät Helsingissä. Neuvottelupäivät on tarkoitettu kuntien jätehuoltoviranomaisille, jätehuollon kunnallisille toimijoille ja luottamushenkilöille.

Jätehuoltolautakunnan jäsenille koulutus on erityisen hyödyllinen koulutuspäivillä esiteltyjen teemojen vuoksi. Neuvottelupäivillä perehdytään kunnallisen jätehuollon merkittävimpiin kysymyksiin, kuten jätelain uudistukseen ja sen toimeenpanoon. Ohjelmassa on myös jätehuollon kehityshankkeita ja tukea erilaisten lainsäädännön vaatimusten toteuttamiseen.

Tampereen kaupungin luottamushenkilöiden koulutusta ja opintomatkojen periaatteita koskevan konsernimääräyksen mukaan pormestari päättää luottamushenkilöiden osallistumisesta matkoille ja koulutustilaisuuksiin lukuun ottamatta tarkastuslautakuntaa. Pormestari päättää matkoille ja tilaisuuksiin osallistumisesta perusteltujen esitysten pohjalta tapauskohtaisesti. Järjestettävillä opinto- ja koulutusmatkoilla on oltava kiinteä yhteys asianomaisen toimielimen toimialueeseen. Pormestarille on esitettävä matkan ohjelma, osanottajaluettelo ja kustannusarvio. Voimassa olevien ohjeiden mukaan luottamushenkilöille tarkoitettuun maksulliseen koulutukseen voidaan esittää yhtä osallistujaa, joka on pääsääntöisesti varsinainen jäsen.

Tilaisuuden osallistumismaksu on 520,00 EUR + alv 24 %, lisäksi tulevat matka- ja mahdolliset ansionmenetyskorvauskustannukset.

Tilaisuuden ohjelma on liitteenä.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Toppila Anu, Jätehuoltopäällikkö

Esitetään pormestarin päätettäväksi:

Jätehuoltolautakunnan varsinaiset jäsenet Pasi Mäkinen ja Niilo Rautionmaa oikeutetaan osallistumaan FCG Koulutus Oy:n 15.-16.11.2022 järjestämille jätelautakuntien neuvottelupäiville Helsingissä.

Tilaisuudesta aiheutuvat kustannukset maksetaan luottamushenkilökoulutukseen varatuista määrärahoista.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Jukka Tapiola

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusta tai kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksestä, joka koskee:

-vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 §)
-virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista ja viranhaltija on jäsenenä viranhaltijayhdistyksessä, jolla on oikeus panna asia vireille työtuomioistuimessa (KVhl 50 § 2 mom.)
-etuosto-oikeuden käyttämättä jättämistä (EtuostoL 22 §)