Kaupunginhallitus, kokous 21.11.2022

Lataa  Kuuntele 

§ 467 Kokouspalkkion maksaminen nuorisovaltuuston kokouksista 

TRE:7689/01.03.01/2022

Valmistelija

  • Varonen Jukka, Hallintojohtaja

Valmistelijan yhteystiedot

Palvelupäällikkö Jukka Tapiola, puh. 040 531 4434 ja johtava lakimies Riikka Viitaniemi, puh. 050 526 3225, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätietoja päätöksestä

Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, puh. 040 514 4884, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Perustelut

Tampereen nuorisovaltuuston kokouksista ei ole aikaisemmin maksettu kokouspalkkioita. Kaupunginhallitus on päättänyt vaikuttamistoimielinten palkkioista 9.8.2021 § 337. Päätöksen mukaan nuorisovaltuuston kokouksista ei makseta kokouspalkkiota. Nuorisovaltuusto on tehnyt nuorisovaltuuston kokouspalkkioita koskevasta asiasta nuorisovaltuustossa 29.9.2021 hyväksytyn aloitteen, jossa se esitti, että nuorisovaltuuston varsinaiselle jäsenelle tulisi maksaa 40 euron kokouspalkkio ja nuorisovaltuuston puheenjohtajalle kokouspalkkio 50 prosentilla korotettuna suuremmasta tehdystä työstä nuorisovaltuuston toiminnan valmistelussa. Aloite ja siihen annettu vastaus käsiteltiin kaupunginhallituksessa 28.3.2022 § 132. Kaupunginhallitus päätti aloitevastauksen yhteydessä, että nuorisovaltuustolle ei makseta kokouspalkkiota nuorisovaltuuston kokouksista. Nuorisovaltuuston aloite ja siihen annettu lausunto merkittiin tiedoksi kaupunginvaltuustossa 11.4.2022 § 65.

Syksyn 2022 aikana poliittisissa ryhmissä käydyissä keskusteluissa on tuotu esiin, että myös nuorisovaltuuston kokouksista on jatkossa kohtuullista maksaa kokouspalkkio. Uuden nuorisovaltuuston aloittaessa toimikautensa vuoden 2023 alusta, on tarpeen arvioida uudelleen nuorisovaltuuston kokouksista maksettavaa kokouspalkkiota. Nuorisovaltuuston kokouksista maksettaisiin jatkossa kokouspalkkiota 30 euroa kokouksesta. Kokouspalkkio maksetaan kokoukseen osallistuville nuorisovaltuuston varsinaisille jäsenille ja varsinaisen jäsenen sijaan kokoukseen osallistuville varajäsenille. Nuorisovaltuuston puheenjohtajalle maksettaisiin jäsenen palkkio 50 prosentilla korotettuna. Puheenjohtajan korotettu palkkio on linjassa muiden vaikuttamistoimielinten palkkiokäytäntöjen kanssa, sillä kaupunginhallituksen päätöksen 20.12.2021 § 585 mukaisesti vaikuttamistoimielimen puheenjohtajalle maksetaan jäsenen palkkio 50 prosentilla korotettuna. Nuorisovaltuuston kokouspalkkiot tulisivat voimaan uuden nuorisovaltuuston aloittaessa toimintansa vuoden 2023 alusta.

Kaupunginhallituksen 12.9.2022 § 362 hyväksymän nuorisovaltuuston toimintaohjeen mukaan nuorisovaltuustossa on 30 jäsentä ja 10 varajäsentä, ja se kokoontuu vähintään 10 kertaa vuodessa. Nuorisovaltuuston kokouspalkkioista aiheutuvat kustannukset ovat vuositasolla noin 10 000–15 000 euroa. Kokouspalkkiokustannukset riippuvat nuorisovaltuuston kokousten määrästä ja varajäsenten osallistumisesta nuorisovaltuuston kokouksiin. Edellä mainittu kustannusarvio on laskettu 12:lla kokouksella ja siinä on huomioitu myös varajäsenten osallistuminen nuorisovaltuuston kokouksiin kesken kokouksen. Nuorisovaltuuston kokouspalkkiot maksetaan vaikuttamistoimielinten kokouspalkkioihin varatuista määrärahoista kustannuspaikalta 113151.

Hallintosäännön 14 §:n mukaan kaupungissa on nuorisovaltuusto, vanhusneuvosto, vammaisneuvosto ja maahanmuuttajaneuvosto. Kaupunginhallitus päättää vaikuttamistoimielinten kokoonpanosta, asettamisesta ja toimintaedellytyksistä.

Päätösehdotus oli

Esittelijä

  • Yli-Rajala Juha, Konsernijohtaja

Nuorisovaltuuston kokouksista maksetaan 30 euron suuruinen kokouspalkkio kokoukseen osallistuville nuorisovaltuuston varsinaisille jäsenille ja kokoukseen varsinaisen jäsenen sijaan tuleville varajäsenille.

Nuorisovaltuuston puheenjohtajalle maksetaan jäsenen palkkio 50 prosentilla korotettuna.

Nuorisovaltuuston kokouspalkkiot tulevat voimaan vuonna 2023 aloittavan nuorisovaltuuston toiminnassa.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin.

Tiedoksi

Nuorisovaltuusto, Päivi Niskanen, Jenna Naukkarinen, Riikka Viitaniemi, Miia-Hannele Vuori, Jukka Tapiola, Aino Jokinen, tupa.talous@tampere.fi, Monetra Pirkanmaa Oy / Palkat

Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohje

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Oikaisuvaatimusoikeus

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen.

Kuntien yhteisen toimielimen päätökseen saa oikaisuvaatimuksen tehdä myös sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen.

Oikaisuviranomainen

Oikaisua haetaan päätösotteessa mainitulta muutoksenhakuviranomaiselta.

Oikaisuvaatimus tulee toimittaa osoitteella:

Tampereen kaupunki
Kirjaamo
Aleksis Kiven katu 14–16 C, PL 487
33101 Tampere

Oikaisun voi lähettää myös virallisen sähköisen asioinnin lomakkeella osoitteessa https://www.tampere.fi/asioi-kaupungin-kanssa tai sähköpostilla kirjaamo@tampere.fi

Tampereen kaupunki ei vastaa sähköpostilla lähetetyn oikaisuvaatimuksen tietoturvallisuudesta.

Oikaisuvaatimusaika

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Tiedoksisaanti

Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, 3 päivän kuluttua sähköpostin lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Tiedoksisaantipäivää tai sitä päivää, jona päätös on asetettu nähtäväksi, ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa tehtävän toimittaa ensimmäisenä arkipäivänä sen jälkeen.

Oikaisuvaatimus

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusajan kuluessa oikaisuvaatimusviranomaiselle. Oikaisuvaatimuksen tulee olla perillä oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä klo 15.45 mennessä. Oikaisuvaatimuksen lähettäminen postitse tai sähköisesti tapahtuu lähettäjän omalla vastuulla.